”Färjestad vinner om de lyckas undvika gruff”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Färjestad vinner om de lyckas undvika gruff”

Sitter


i soffan och ska försöka sammanfatta kvällen. Inser till min stora förvåning att jag missat att de dansanta paren i Let´s Dance haft säsongsstart. Precis då smäller Jonas Engström in segermålet för Oskarshamn i förlängningen mot Timrå. Hallen bryter ut i segervrål och helt plötsligt ser den småländska hamnstaden ut som karnevalen i Rió de Janeiro.

Matchserien mellan Oskarshamn och Timrå är helt omöjlig att sia om. Håkan Åhlund kan vid avancemang förbereda sig på att få en staty utanför Be-Ge Hockey Center. Otroligt imponerad över hans arbete.


Igår var domarkritiken befogad

Jag tycker Malmös tränare Peter Andersson ofta gnäller på allt och alla. Men igår var hans kritik mot domaren befogad. Att inte Simon Hjalmarsson åker på matchstraff vid tacklingen på Emil Sylvegård, är en domartabbe. En tabbe som sedan dessutom kryddades med att Hjalmarsson sätter avgörande 3–5 målet. Gillar att Sylvegård inte förstärker situationen. Han skakar huvudet lite och är redo igen. Det är respekt Emil. Presskonferensen efter matchen är sevärd. Roger Rönnberg tar tillfället i akt och spelar dryg vilket strör lite extra salt i såren hos herr Andersson.

Malmö är nere för räkning och behöver något alldeles extra för att kunna vända på matchserien mot Frölunda. Frölunda har en viss Ryan Lasch som leker hockey för tillfället. Han har i sitt huvud lika många passningsalternativ som det finns spårvagnar i Göteborg. Måste vara hyfsat kul att lira med honom.


Djurgården kan växa under slutspelet

Djurgården har varit väldigt beroende av sin fantastiska förstakedja under hela säsongen. Däremot räcker det inte med en kedja för att kunna gå långt i ett slutspel. I går vaknade helt plötsligt både Jonsson-Fjällby och Marcus Davidsson upp ur en halvkoma. Snacka om att få igång rätt spelare i rätt tid. Jag har även noterat att Dick Axelsson höjt sig jämfört med grundserien.

Detta gör att jag får en känsla över att Djurgården kan växa under slutspelet. Jag blev däremot lite orolig när Reideborn släpper in mål som Holloways 2–3 mål. Det var ingen fara igår men det kommer inte att hålla mot bättre motstånd, i viktigare matcher. Matchserien mot Skellefteå avslutar Djurgården på lördag. Det tycker jag faktiskt är lika bra då den här kvartsfinalen inte riktigt kommit igång. Igår kändes det lite tamt i Skellefteå och upplevdes som att en mättnad av slutspel infanns hos publiken.


Bästa matchserien av kvartsfinalerna

Jag kommer inte missa Färjestad-HV71 som jag tycker är den bästa matchserien av kvartsfinalerna. Ska bortasegrarna hålla i sig eller kommer det bli en hemmavinst? Färjestad höll på att åka på en mina senast i Jönköping. Detta då de tappade sitt eget koncept och skulle helt plötsligt börja bråka med allt och alla. Det tjänar ingen annan än HV71 på. HV:s rutinerade spelare lät Färjestadkillarna köra fast i deras flugpapper där de tappade allt fart och fastnade. Lyckas Färjestad hålla sig till sitt spel och undvika gruff, då vinner dem.


Växjö är för bleka

I kväll kommer Luleå bli första lag till semifinal. Växjö är för bleka offensivt för att kunna rubba Luleå. Jag hade högre förväntningar på Versteeg och Horák. Offensivt har mycket handlat om Shinnimin för Växjös del. Nu är Shinnimin avstängd och jag tycker det är synd att han inte är med. Han är en profil som berör och som det flockas rubriker kring. Han har mycket skit för sig men är samtidigt en grym hockeylirare. Jag kommer att välja bort att följa denna match enbart för att Shinnimin inte ska lira. Då tittar jag hellre på Daladerbyt där det garanterat kommer vara känslor.

À Bientôt