”Får ungdomarna till det kan DIF slå ut Frölunda”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Får ungdomarna till det kan DIF slå ut Frölunda”

Marginalerna tunnas ut och gränsen mellan glädje och sorg är otroligt skör. För första gången på väldigt länge så upplever jag en pulshöjning när matcherna spelas. Det är inte bara ett tecken på min oförmåga att träna för tillfället, utan det är ett tydligt tecken på att det är slutspel. Jag har i vissa sekvenser till och med glömt bort att det gapar tomt på läktaren.

Malmö fick igår tacka för sig för den här säsongen. Det var inte oväntat då Färjestad är ett bättre lag än Malmö. Malmö ska definitivt vara stolta över sin prestation under den här säsongen. Med en svag start och med pandemin till höger och vänster så har de gjort det förbannat bra. De har via en kompakt försvarsmur och med bra målvaktsspel lyckats med att prestera långt mycket bättre än vad många förväntade sig. Nu står Malmö inför en intressant utmaning att med stram budget bygga ett nytt lag för en ny säsong. I slutändan så är Malmö nog ändå ganska nöjda med sin säsong.


Färjestad är inte bra, men är ändå vidare. Jag ser Färjestad som en liten dark horse som inte kommer rida vidare utan sin ryttare Virtanen i spel. Han är så enormt viktig för sitt Färjestad och hans istid går tyvärr inte att ersätta. Oavsett om motståndet blir Växjö eller Rögle så MÅSTE Virtanen spela om Färjestad ska kunna matcha.


Djurgården körde över Frölunda med 7–2 igår. Det var fruktansvärt imponerande. Jag dömde ut Djurgårdens fysik i förra drabbningen och den analysen kan man fundera på. För det såg nämligen absolut inte ut så igår. Frölunda såg sega, yra, och bekväma ut och det var en total uppvisning i effektivitet av Djurgården. Det Djurgården gjorde igår sätter en enorm press på Frölunda till kvällens match. Nu är det helt plötsligt Djurgården som delar ut kortleken. Ett ess som vaknade upp från en tuff period var Alexander Holtz. Igår var han briljant och tillsammans med Eklund så fick han Frölundas backar att se ut som de kom direkt från ett rejält påskfirande. Holtz gjorde två mål med sitt fruktade skott som mest skjutit småpuffar senaste tiden. Får ungdomarna till det i kväll så kan det faktiskt bli så att Djurgården slår ut Frölunda. Jag tyckte Frölunda hade många spelare som visade ansvarstagande i måndags. Igår var det totalt oansvarslöst beteende hos samtliga spelare.


Spela på SHL-slutspelet


I morgon är det dags för returmatch mellan Hv71 och Brynäs. Ni som såg första matchen kan väl konstatera att det inte är märkligt att dessa två lagen möts i den här serien. Det är ganska stor skillnad på kvaliteten jämfört med åttondelsfinalerna. I måndags vann Brynäs rättvist tycker jag. Tror det är så här matcherna kommer se ut. Brynäs lite mer spelande och HV har märkbart svårt i 5 mot 5-spelet. Det krävs powerplay för att HV ska skapa något. Misstagen kommer att bli avgörande. Så blev det i måndags också. Strömberg tvekar för mycket med pucken och vips så är det mål i baken och matchen till Brynäs i förlängning. Brukar inte gnälla på domarna men tyckte det var för många felaktiga domslut. Tveksam avblåsning till Brynäs nackdel vid bortdömt 1–0 mål. Missad ful crosschecking av Gunler som definitivt givit HV ett läge att avgöra. Det är för tydligt och för mycket på spel för dessa missar nu.

Håll avstånd och ta hand om varandra.

À Bientôt