Brendheden: ”En spelare som kan vända trenden”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”En spelare som kan vända trenden”

Det går snabbt att äta upp en tårtbit. Det går också väldigt fort när en formkurva raseras, och förvandlas till en svacka.

För någon vecka sedan ansåg jag att Djurgården var årets överraskning i SHL. Det tycker jag fortfarande. Men sedan dess har stockholmarna radat upp förluster. Igår kom femte raka nederlaget i hemmaförlusten mot Örebro med 0–2. Det har kanske varit lite för mycket röra i laget sista tiden. Tränare har varit sjuka och framför allt saknas Holtz och Eklund som är två tongivande spelare. Speciellt kanske Eklund saknas mest, då han alltid bidrar med fart och energi. Målvaktsspelet har varit på normal nivå och vips så är tårtan utbytt mot gårdagens frukostfralla. Returmöte i Örebro imorgon och Olsson lär vilja se mer från sina mannar.


Örebro tar guld (10.00)


Luleå är för tillfället bästa laget i SHL. Laget har hela tiden varit bra men nu är laget ruskigt bra. Att en kille som DeSousa skulle bli en sådan tillgång överraskar mig. Tyckte han var medioker under sin tid i Rögle när jag sist såg honom. Han har verkligen höjt anfallsspelet i Luleå och passar in strålande i lagbygget.

Att sedan ha Nils Lundkvist i laget gör ju inte heller ont. Igår blev det inget mål men framspelningen till Tyrväinens 2–1-mål var fenomenal. Ersson satt och väntade vid sin högerstolpe när Lundkvist smörade fram pucken vid den vänstra stolpen. Speluppfattning av Lundkvist som får en uttorkad apelsin att bli saftig igen. Luleå går snart upp i topp och har nu även bäst poängsnitt av samtliga lag. Enkel seger mot ett formstarkt Brynäs igår med 4–1. Vänta lite förresten, vi ska inte glömma Linus Ölunds fantastiskt vackra mål. Han gjorde på egen hand ett solonummer med en spinorama mellan benen innan avslutet till Brynäs ledningsmål. Nice!


Som Leksandssupporter kan man nog tycka att laget likväl kan hålla sig på vägarna ett tag till. Efter att ha belägrat Skåne med vinster mot Malmö och Rögle, krigade man nu även till sig Östergötland. Den ende som lider av roadtripen bör rimligtvis vara tränaren Hellkvist vars rygg inte gillar bussasätet. Men det står han nog ut med, med tanke på hur laget spelar. 3–2 mot djupt krisande Linköping igår. Leksand kan faktiskt bli en obehaglig motståndare för många i ett slutspel. Tänk bara när första kedjan höjer sig några procent till. Då går de från dominanta till överlägsna.


Leksand tar guld (35.00)


Hv71 vann och Alexander Bergström gjorde två mål. Sa inför säsongen att han skulle vinna interna poängligan. Nu leder han den med sina 25 ihop skrapade pinnar. Han är en spelare som faktiskt kan vända trenden för HV. Grym i powerplay och med en spets som behövs nu mer än någonsin. I morgon möter Hv71 Rögle hemma och det blir en superintressant match. Hv71 MÅSTE börja vinna ett par matcher i rad för att det ska bli skillnad. Stabil seger igår med 4–2 mot Färjestad var en start i alla fall.


Jonatan Berggren hade tagit ledigt från biljardklubben och vallade in två mål mot Frölunda. Helt med mening och skickligt att uppfatta dessa vinklar. Skellefteå tog en 5–1:a mot Frölunda som har som grej att när de förlorar kan de lika väl göra det ordentligt. Bra match av Skellefteå.


Växjö och Rögle tampades i en toppmatch som slutade lika efter full tid. Två lag som nötte ut varandra ganska mycket och där individuella misstag krävdes för att skapa chanser. Växjö gav inte upp och kvitterade med utplockad Fasth. När Växjö sedan avgjorde i overtime så var det den sedvanliga kaosstämningen här hemma som det brukar bli efter Rögleförlust. Kaosets underliggande kommentar från mig i att ”det här vinner Rögle”, gjorde inte saken bättre. Jämn match som kunde slutat hur som helst.

Nya matcher imorgon. Håll avstånd och ta hand om varandra.

À Bientôt


Lyssna på senaste SHL-podden