”En nagel rakt i ögat på många hockeytyckare”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”En nagel rakt i ögat på många hockeytyckare”

Jag har varit tveksam till Linköpings tålamod med Bert. Samtidigt är jag väldigt glad över att en spark ut ur klubben inte blev resultatet av lagets mediokra prestation. Det är den lätta vägen och den vägen som media älskar att föra fram som den enda rätta. Den vägen valde inte Linköping. I stället valde man att inte kommentera ett tränarskifte över huvud taget.

Bert fick i lugn och ro möjligheten att arbeta vidare med gruppen utan att ha ena benet i a-kassan. Det gillar jag. Det är fasen i mig att tro på ledningen. Nu är det inte så att fansen ska vara nöjda med sitt lags prestation under säsongen. Nej, givetvis är LHC fortfarande en besvikelse. Men nu har laget brutit en negativ trend och vunnit två matcher av bara farten. Det stärker, det ger luft ner mot jumboplatsen och framför allt är det en nagel rakt i ögat på många hockeytyckare. Efter att ha torkat bort tårar från nageln ler jag över att Sebastian Karlsson får gå med fanan och visa vägen. Så rätt. Jag blir även glad över att bli bjuden på finesser som att Broc Little lurar de tjeckiska kallingarna av Roman Will. Nu har väl ändå Linköping skapat sig en fördel i bottenstriden, eller? Nu kommer dessutom Junland in som kommer stärka upp Linköpings backbesättning på samma sätt som Carola gillar att kasta krukor.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Leksand sjönk som en sten i Siljan när Djurgården gjorde 4–0 i första perioden. Juvonen behövde lite mer än en halv period på sig för att hitta tillbaka från bubblan till träsket. Efter att varit så sjukt bra såg det lite mer ut som vanligt igen. Alltså detta Leksand som har så svårt att göra mål och som jag inte alls förstår mig på.


Djurgården däremot smyger liksom med i topp 6-racet utan att egentligen göra så mycket väsen ifrån sig. Nu har man 5 vinster av 6 och är ifatt lagen ovanför strecket. Viktig match på lördag mot Örebro för att ta igen fler poäng. Jag hade Djurgården som topp 6 och nu är de på väg dit. För tillfället jagar man ojämna Rögle och Skellefteå som vinner lite då och då men som ändå tappar mark mot stockholmarna. Klockan slår…


Spela på lördagens SHL


Det blev en rafflande match när Mr Kovacs gjorde hemmadebut. Luleå var inte riktigt att känna igen och att laget hade 2–0-ledning inför sista perioden var ren flax. Så det var absolut inte orättvist att Örebro vände i den tredje perioden och tog en urstark seger. Kovacs då? Två assist, svagt defensivt spel och allt var som vanligt. Han kommer bidra med precis det som alla förväntar sig, offensiv spets. Örebro har hittat tillbaka sin struktur i spelet och ser nu lika bra ut som de gjort under egentligen större delen av säsongen.


Nya matcher imorgon. Jag ska kika på HV71 som ser ut som ett rasande korthus för tillfället. Frågan är om det här inte är laget med störst kris för tillfället. Mot Linköping hemma senast var det pinsamt dåligt. Tror laget behövde vila igår för att samla ihop sig. Ska bli kul att se om det laget hittar rätt mot varannandagslaget Rögle.


Joel Lundqvist hyllades för 1000 matcher. Kungarnas kapten som alltid håller en hög klass och med ett Frölunda-hjärta större än någon annans. Sen gjorde han två mål och firade säkert med en fiskrätt i kväll. Grattis Joel!

I övrigt från igår. Sjukt starkt av Växjö att hämta upp underläge i Karlstad. Melart har nu gjort 12 mål!

Malmö vann och knäppte Oskarshamn på näsan. Peter Andersson fick som rubrikernas man le lite inför helgen.

Mycket mål igår, får se om det är lika många i morgondagens omgång. Vi hoppas i alla fall på sprudlande hockey och gärna lite gotte till lördagen.

À Bientôt