”HV:s säsong en enda lång, seg efterfest”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”HV:s säsong en enda lång, seg efterfest”

Foto: Bildbyrån

SM-guld ifjol och sorti redan i åttondelsfinalen i år. Det är fullt förståeligt att både spelare och ledare i HV71 känner en stor besvikelse. HV71 har verkligen haft en märklig säsong där skador på spelare (framför allt på backar) varit en stor del av vardagen. Hela säsongen har varit en enda lång, seg efterfest från fjolårets guldfirande. Baksmällan är det bara att härda ut med ett par veckor nu, för att sedan börja förberedelserna inför nästa säsong.

Lider med Lawrence Pilut som säkerligen varit en potentiell VM-back. Nu tror jag att hans säsong tyvärr avslutades med en kraftig hjärnskakning efter en tackling av Emil Sylvegård. Tacklingen i sig träffar otroligt olyckligt och är i mina ögon aningen sen, men korrekt. Pilut har varit bäste back i HV71 i år och har tagit ett stort steg i sin utveckling. Hoppas VERKLIGEN han inte får men av smällen igår!

Linköping vinner igår med 3–2 och är nu klara för kvartsfinal. Jonas ”Monstret” Gustavsson räddade laget igår för det saknades verkligen inte lägen för HV71. Matchavgörande räddningen kommer med endast ett par sekunder kvar av andra perioden. David Ullström ska endast lägga in pucken i tom kasse när han blir fullständigt rånad. Då kommer nämligen ”Monstret” flygande som i ett Ravelli-liknade dyk och räddar pucken på rätt sida om mållinjen med sin målvaktsspade. HV-mål där och det hade troligtvis blivit en helt annan match. Linköping vinner ändå totalt åttondelen helt rättvist och ser spännande ut. Jag gillar att både Tony Mårtensson och Niklas Persson i mina ögon gör sina bästa matcher på länge. Det krävdes kanske slutspel för att locka fram rävarna ur grytet.

Luleå vann i Gävle och imorgon spelas en helt avgörande match i Norrbotten. Brynäs fick två spelare på skadelistan med befarade hjärnskakningar (Johan Alcén och Ludvig Nilsson). Framför allt Johan Alcén är en spelare som betyder mycket för laget i matcher när det hettar till lite. Daniel Sondell är anmäld till disciplinnämnden för tacklingen på Alcén. Eftersom Jacob Blomqvist friades här i veckan förväntar jag mig inget annat än att även Sondell slipper undan straff. Återstår att se hur bedömningen görs.

Jag tyckte det var lite charmigt med Sylvegårds ”under skinnet”-agerande på uppvärmningen i måndags. Men det skulle räckt där för i går blev det bara löjligt. Sylvegård lär dock inte bry sig och kommer säkert att åka ”fel” fler gånger på matchvärmningen. Nu ska han ju in under skinnet på nya motståndare. LHC är nämligen i kvartsfinal och vilken motståndaren blir, vet vi imorgon kväll.

À Bientôt

Andrée