Dukat för fest…

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Dukat för fest…

Vid vinst ikväll blir Brynäs IF svenska mästare i ishockey säsongen 2016/17. Det kommer att vara dukat för stor segerfest i Gävle och publiken kommer att vallfärda till Gavlerinken för att få vara med och fira sina förmodade hjältar.

Det har varit ett litet miniuppehåll sedan i måndags vilket gjorde att lagen fick en extra dags vila. Jag tror Brynässpelarna behövde den extradagen mer eftersom de har spelat fler tuffa matcher under slutspelet och har spelare som matchats hårdare. Ta bara en sådan lirare som den outtröttlige, fenomenale Ryan Gunderson! Han snittar nästan 24 minuter per match och har verkligen gjort sig förtjänt av lite välbehövlig extravila.

Guldfrossa är ett uttryck som HV-spelarna gärna uppmärksammar i media i nuläget. De hoppas på att Brynässpelarna ska drabbas av ovan nämnd frossa och att de ska börja fundera över hur nära guldet de faktiskt är. Börjar Brynässpelarna fundera på guldbankett, torgfirande och andra trevligheter så är de fel på det, vilket är precis det som HV71 hoppas på. Jag har själv aldrig ens varit i närheten av att spela en match som vid vinst skulle gett mig ett SM-guld, men jag har spelat i kvalserier till SHL där liknande scenario funnits. Det handlar om att låta bli att lyssna på, och ta in, för mycket av vad omgivningen säger för att behålla fullt fokus på uppgiften. Samtidigt är det viktigt att inte fokusera FÖR mycket på just uppgiften eftersom det lätt kan låsa sig då. Jag hade alltid svårt att prestera i dessa matcher eftersom jag redan innan matchen började, hade slut på mental energi. Det är ett tydligt tecken på att jag inte hittade rätt anspänningsnivå vilket gjorde att min fysiska förmåga och därmed min prestation påverkades negativt. Inför matchen ikväll tror jag att Brynäs pratar mycket om att hitta just rätt anspänningsnivå. De ska inte tänka så mycket på betydelsen av matchen utan istället bara agera avslappnat och gå ut och njuta, vilket är lättare sagt än gjort.

HV71 tar ikväll gärna på sig rollen som partydödare och kommer göra ALLT för att slippa se motståndarlaget fira guldet på isen. Det är nämligen så extremt jobbigt att se glädjen hos det andra laget när du själv varit så nära att få uppleva den. Ska HV71 vinna ikväll tror jag att Linus Söderström behöver göra sin bästa match för säsongen. Han behöver spika igen kassen likt en masonitskiva! HV71 måste också höja nivån på sitt powerplay vilket tidigare har varit för dåligt och för omständigt. De kommer att få ett par numerära överlägen i matchen och då måste de göra mål.  Dessutom är avsaknaden av Martin Thörnberg givetvis enorm, och hade så varit i vilket lag som helst! Nu är det istället andra i HV71 som måste kliva fram och visa vägen. Det finns spelare i laget som har dessa kvaliteter och ikväll är det verkligen läge att visa dem.

Brynäs ska försöka lägga allt fokus på guldet åt sidan, och istället bara köra på. Lyckas de med det, så tror jag att det kommer att firas ordentligt i hela Gävle ikväll!

À Bientôt,

Andrée Brendheden

Avgör Brynäs och blir Svenska mästare eller tvingar HV fram en sjunde match? Kolla in oddsen här.