Brendheden: ”Det håller inte, Örebro”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Det håller inte, Örebro”

Vi har en stor ek på vår tomt. Den har snart tappat samtliga av sina löv. Löven har fallit ned och lagt sig som en fin bädd på vår gräsmatta. När jag ser löven ligga där tänker jag att de kan väl liksom ligga där och att jag inte orkar bry mig. Det håller tyvärr inte då frugan lider av fobi mot löv. Det gör i sin tur gör att jag nästintill plockar löv med pincett för att göra min gräsmatta ”ren”. Nu undrar ni vad i helskotta det här har att göra med den här veckans SHL? Jo, jag tror vi den här veckan har fått se vissa lag falla från trädet, precis som löven från mitt träd.

Vissa lag har städat undan de nerfallna löven efter sig och ger på så vis gräsmattan en möjlighet att synas och andas. En del lag har bestämt sig för att strunta i lövblåsen och har en förhoppning om att en starkare vind ska komma och blåsa bort löven till grannen.

Örebro och Mora hängde på en skör bit av stjälken redan förra veckan. Nu har de fallit ned till marken och jag blir mer och mer övertygad om att de hör hemma bland de understa löven i högen. Jag ser inget som tyder på att lagen har vad som krävs för förändring. Örebro har svårt att få laget att dra mot samma mål och när inte lagets stjärnor presterar är de alldeles för bleka. Jag såg inga intentioner i torsdags när laget förlorade mot ett för den dagen så där bra spelande Rögle. Det håller inte.

Dessutom fick man nu två avstängningar på två viktiga spelare. Anton Hedman fick tre matcher för sin onödiga armbåge rakt på Daniel Bertovs nos och Weinstock fem matcher för sitt hjärnsläpp med blindside-tacklingen på Ted Brithén. Skönt att Brithén inte fick smällen klockrent mot huvudet, för då det verkligen hade kunnat ta illa. Jag tycker det är två korrekta beslut av disciplinnämnden. Det känns som både Örebro och Mora går och hoppas på att något annat lag ska tappa form så lagen kan hämta igen poäng. Som att de hoppas på att vinden ska ta deras lövhögar och blåsa över till grannen. I eftermiddag ställs Mora mot Rögle i Ängelholm och Örebro borta mot Linköping. Tar något av lagen poäng där blir jag överraskad.


Spela på dagens SHL


Lagen underst i lövhögen har försökt att förstärka sina respektive spelartrupper. Mora har värvat finske målvakten Janne Juvonen som komplement till Isak Wallin och skadade Christian Engstrand. Känns mer som en brandsläckning än en långsiktig lösning. Timrå har värvat Johannes Salomonsson som gått in och levererat direkt. Kul för ”Salle” som alltid haft så otroligt mycket i sig, men som aldrig blomstrat fullt ut. Det gör han inte nu heller, men han kommer att kunna bidra med rutin i ett orutinerat Timrå. Örebro har värvat Patrik Virta som såg ganska ok ut mot Rögle senast. Kan säkert producera lite poäng. Men tyvärr det räcker inte. Nej, det är faktiskt så att lagen ovanför bottentrion har börjat skaffa lite glapp ner. Ett glapp som jag tror kommer att växa.

”Jag håller alla tummar för Sjöa”

Malmö fick stryk i torsdags och inte bara lite heller. Det var inte många studsar rätt där inte. Det räcker dock inte som ursäkt till den pinsamma insatsen man levererade. 9-0?????!!! Amigo-Ola Selmén twittrade ganska komiskt ut om Nienollstorp. Är det någon som faktiskt kan se humorn i det, är det just Nihlstorp. Malmö ska nu i ren frustration köra över Timrå på söndag. Det kan faktiskt vara så att den matchen blir mer besvärlig än vad många tror för skåningarna. Varning där.

WROOOOOOMMMMM! Axel Jonsson Fjällby är tillbaka i Djurgården. Han kommer bli viktig och är alltid spännande att se på isen. Levererade ju direkt ett par goa åkningar i torsdags på Hovet i förlusten mot Frölunda. Det går snabbt!

I morgon är många lyckliga i Ängelholm. Mattias Sjögren gör comeback efter lång skadefrånvaro. Jag håller för ”Sjöas” skull verkligen alla tummar att det kommer kännas bra för honom. Jag har inte varit så förväntansfull sedan Hemmakväll öppnade upp i Ängelholm (gillar lösviktsgodis). Den hemvändande toppvärvningen kommer äntligen till spel.

I Skellefteå gjorde Lindström fyra poäng under den sista perioden mot Malmö. Han har varit blek under upptakten men ändå levererat 16 poäng och ligger på femte plats i poängligan. Han slutar aldrig att imponera den gode Lindström. Ny poäng idag mot Hv71?

À Bientôt