”Det går inte att ersätta Thörnberg”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Det går inte att ersätta Thörnberg”

Brynäs Jonathan Granström hann inte ens in på uppvärmningen innan han mulade Lias Andersson i spelargången. Det var precis den käftsmäll som Brynäs gav HV71 igår.

Jag ser något speciellt i årets Brynäslag. Det finns en känsla av en inre trygghet som gör att spelarna aldrig stressar upp sig. Där måste jag passa på att berömma tränarna Bulan och Sjödin med flera som verkligen gjort ett superbt arbete med gruppen. Givetvis kryllar det av skickliga spelare i Brynäs men ärligt talat så finns det i år lag som på pappret haft en bättre och bredare trupp än Brynäs. Men det är ändå BIF som på torsdag har möjligheten att på hemmaplan avgöra finalserien, och vinna SM-guld.

Inte heller igår stressade Brynässpelarna upp sig. Detta trots att HV71 gjorde en av sina bästa perioder under finalserien i den första perioden, där de bland annat hade två skott i målramen. HV71 fick även avsluta period ett, och börja period två, i fem mot tre överläge vilket de sumpade genom att spela oerhört långsamt och ineffektivt. Brynäs behöll lugnet och klarade av det numerära underläget och började sedan sakta men säkert arbeta sig in i matchen. De tog sedan ledningen genom Elias Fälth med endast 27 sekunder kvar av period två. Snacka om viktigt mål! Matchen stod och vägde och att göra det målet, i det läget, gav Brynäs precis vad de önskade inför den tredje perioden. Det gjorde att de i den tredje perioden kunde bevaka sin ledning för att sedan avgöra matchen i tom bur, genom Johan Alcén.

HV71 saknade igår skadade Martin Thörnberg oerhört mycket. Det går inte att ersätta Thörnberg som har varit deras bästa spelare under finalserien. Han är precis den karaktär som saknades igår, och det speciellt när HV71 fick jaga i underläge och behövde någon som kunde visa vägen.

Jag efterlyste bättre spel från Brynäs förstakedja innan matchen och det fanns små tendenser till det, men jag kräver fortfarande mer av dem! En som verkligen imponerade igår var Linus Ölund som inte gjorde ett fel på hela matchen. Han var grym! WOW vilken utveckling den killen haft sedan han fick chansen i A-laget. Sen förtjänar givetvis även Sandström extra beröm då han höll nollan och spelade bra i hela matchen. Framför allt i första perioden höll han kvar sitt Brynäs i matchen med många kvalificerade räddningar när HV71 dominerade i spelet.

I HV71 gillar jag bumbibjörnarna (Tedenby, Sandberg, Andersson) som studsar omkring på banan med en otrolig fart. Linus Söderström gjorde även en bra match i målet och såg som vanligt lugn och stabil ut. Han bevisade även den stora målvaktsknoppens betydelse då Clarks skott träffade rakt på Söderströms knopp i den andra perioden.

Det verkar för övrigt vara ett gott tecken att bli intervjuad av mig inför en final. Efter min intervju med Ted Brithén gjorde han två mål i finalmatch 1. Igår gjorde Johan Alcén, som jag intervjuade inför gårdagens match, 2-0 målet i ett tomt HV-mål.

På torsdag MÅSTE HV71 vinna annars tar säsongen slut men, eftersom den här finalserien är helt oförutsägbar, blir jag inte förvånad om det blir en sjunde avgörande match på lördag.