”De kommer att växa ju längre Djurgården spelar”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”De kommer att växa ju längre Djurgården spelar”

Foto: Bildbyrån

Boom shack-a-lak vilken kross det blev igår. Det var ett tydligt budskap som Djurgården skickade till både LHC och övriga lag i slutspelet. Ett budskap som egentligen bara bekräftar varför DIF placerade sig som nummer två i grundserien.

Laget saknade både Engqvist och Bourque igår och hade Daniel Brodin på bänken. Det är en liten fingervisning på lagets bredd. Jag har en barndomsvän som är en riktig Djurgårdssupporter. Han var lite orolig om DIF:s ”ungdomar” skulle klara av att prestera i slutspelet. Avsaknaden av rutin och hårdare tag mot dem i slutspelet fanns bland orostankarna. Jonathan Davidson gör två mål och Fjällby ett och är verkligen SÅÅ bra. Med den starten i ett slutspel tror jag enbart de kommer att växa ju längre Djurgården spelar. Min polare somnade nog gott igår kväll.

I Växjö lyckades hemmalaget till slut att mala ner ett vilt krigande bortalag. Brynäs var inne i speltempo och hade förmodligen sin största chans att störa seriesegraren i den första matchen. Nu tror jag att Växjö kommer bli bättre och bättre för varje match. Det ger enligt mig Brynäs otroligt små möjligheter att vinna mot Växjö.

I kväll är det dags för de fyra övriga kvartsfinallagen att kliva ut på isen. Malmö ska åka till Göteborg och ta sig an Frölunda. Frölunda som avslutade serien fantastiskt bra och visade storform sista delen av grundserien. Har de reserverat den formen blir det en jobbig resa för rödhökarna. Malmö vinner i mitt tycke på poäng vad gäller målvaktsfrågan. I övrigt är Frölunda starkare på allt. Ett tungt avbräck för Malmö är att Niklas Hardt fortfarande är skadad. Där snackar vi en klockren slutspelslirare vars medverkan betyder mycket för Malmö.

Mitt tips: Frölunda – Malmö   4–2 i matcher. Frölunda avancerar till semifinal.

I Karlstad ska Färjestad och Skellefteå drabba samman. Det här lär väl vara den på förhand mest svårtippade kvartsfinalen. Det är många som tippar den till sju matcher och det gör faktiskt jag också. Jag tror faktiskt att SAIK vinner, vilket kanske är lite överraskande. Jag grundar det på:

  • Jag tror där finns en nivå till på den fruktade första kedjan i Skellefteå.
  • Jag tror Skellefteås målvaktspar kan hålla en högre nivå jämfört med Färjestads.
  • Jag tror det kan passa Skellefteå att faktiskt inte vara favoriter och kunna slå lite ur underläge.

Mitt tips: Färjestad – Skellefteå 3–4 i matcher. Skellefteå avancerar till semifinal.

Igår blev det också klart att Oskarshamn ska möta Leksands IF i playoff. Vinnaren från Play-offspelet ska ju tampas mot Mora om en SHL-plats. En repris från ifjol med ett Daladerby är väl förmodligen vad de flesta i hockeysverige önskar sig. En som är av en annan åsikt är min förre tränare Björn Hellqvist. Han har verkligen gjort ett stort arbete i Oskarshamn och förtjänar framgång. Kan Oskarshamn trumma (klacken har haft världens största och störigaste sådan) vidare eller det blir ett nytt derby i Dalarna!?

À Bientôt

Andrée