”Chris och Cam är helt rätt för Rögle”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Chris och Cam är helt rätt för Rögle”

Foto: Bildbyrån

Cirkeln sluts i Ängelholm då bröderna Abbott är tillbaka i staden de lämnade 2009 efter deras succésäsong som spelare i Rögle BK. Nu i helt andra roller då Chris är ny sportchef och Cam ny tränare för Rögle. Chris lyckades alltså efter ungefär en vecka som sportchef signera brorsan Cam som headcoach och oddset på den rekryteringen kan väl knappast ha gett pengarna tillbaka.

Jag gillar de signaler som Rögle skickar just nu. Anders Eldebrink hade kört fast och det kändes som det inte var hållbart längre. En tydlig uppgivenhet och kritik mot det enligt honom alibispelande materialet blev kanske det som fick bägaren att rinna över. Den nu ersatte sportchefen Anders ”Masken” Carlsson har efter att han färdigställt truppen under sommarhalvåret lyst med sin frånvaro (förutom när han blev tvungen att värva Justin Pogge).

När sedan det sportsliga ansvaret hamnade på Patrik Ross och Roger Hansson var nog alla inklusive dessa två herrar medvetna om att det var en kortsiktig lösning. Så blev det, för igår körde Cam Abbott sin första träning som huvudtränare i Rögle BK. En träning som enligt åskådarna på plats höll bättre fart än på VÄLDIGT länge.

Vinner Rögle hemma mot Örebro ikväll? Spela till odds 2,95 här.

Jag tror att Chris och Cam är helt rätt för Rögle! Det är två karaktärer som är otroligt svåra att hitta någon annanstans. Har man sett dessa två herrar genomföra en uppvärmning inför ett ispass förstår man hur samspelta de är. Att göra identiska rörelser under 20-30 minuter och med den följsamheten bröderna har, kräver mer än bara träning, det är genetiskt. Att Chris och Cam känner varandra utan och innan gör att det aldrig kommer att bli några kommunikationsfel mellan tränare och sportchef. De är två helt olika individer som kompletterar varandra på ett utomordentligt sätt. Chris som den kloke och lugne personen och Cam som den mer hetlevrade. Det som däremot kännetecknar båda två är deras otroliga vinnarskallar och envishet vilket de kommer att ha stor nytta av i deras nya roller.

”Ibland ville jag klättra upp till klacken”

Jag hade förmånen att spela tillsammans med bröderna Abbotts under deras sejour i Rögle. Det var helt crazy! Det kom ett tvillingpar till Ängelholm som Roger Hansson (sportchef just då) hade hittat i norska ligan. Det fanns inga direkta förväntningar på bröderna och många var ytterst tveksamma till om de skulle hålla i Elitserien (som ligan hette på den tiden) då de egentligen var värvade till att spela i Allsvenskan. Den tveksamheten hade snabbt lagt sig.

Jag tror att det aldrig kommer att spela två spelare samtidigt i Rögletröjan, som på så kort tid gör det avtrycket som Abbotts gjorde under sin tid i föreningen. De kunde vända en match helt på egen hand och de fick med sig publiken på ett sätt som är svårt att beskriva med ord. Ibland ville jag bara klättra upp till klacken och få uppleva Abbotts magi tillsammans med andra supporters i stället för från båset.

Jag älskade att spela tillsammans med Abbotts och kan ibland fundera på hur det blivit om jag följt med dem till Luleå då jag hade ett kontraktsförslag från Norrbottningarna liggande på köksbordet. Jag träffade Chris på isen efter att han höjt SM-bucklan med HV71 i april och vi konstaterade då att tiden går snabbt och tänk att vi för ett par år sedan kamperade tillsammans i Rögle. Jo, och nu står du här med ett SM-guld och jag har lyckats sneaka mig in som låtsasjournalist på isen mitt i ett guldfirande, lite skillnad tänkte jag.

Chris Abbott vann guld med HV71 i våras. FOTO: BILDBYRÅN

De är älskade av fansen, sponsorer och av i princip samtliga Ängelholmare. Det återstår nu att se om de lyckas reda ut den här situationen. Det kommer inte längre att finnas utrymme för spelare att göra halvhjärtade insatser. Är man inte redo att betala priset spelar man inte. Ryktet säger att tre spelare är på väg ut och tre på väg in till Rögles lagbygge, men det låter kanske lite överdrivet. Däremot är jag säker på att det kommer att ske någon förändring i spelartruppen inom kort, vilket jag anser är helt rätt. Det finns för många som inte levererar och konkurrensen i truppen är i nuläget för liten.

Ikväll är det en match som för Rögle betyder mycket mer än tre poäng. Det är en möjlighet för 25 spelare i truppen att visa sin nya tränare och alla som håller på Rögle att de har bestämt sig. Bestämt sig för att vända på skutan och tillsammans blicka uppåt i tabellen.

À Bientôt
Andrée