”Brynäs fick den sköna starten man behövde”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Brynäs fick den sköna starten man behövde”

I veckan fick Brynäs Magnus Sundquist lämna sin post som tränare för Gävlelaget. Efter en klassisk omorganisering (en sådan där de flesta blir kvar men får nya titlar), stod Ove Molin och Mikael Holmqvist redo att leda laget när formstarka Rögle igår kväll kom på besök.

Det kunde väl knappast börjat bättre för duon som fick se sitt Brynäs ta en komfortabel 5–2 seger. Månadens spelare i SHL, Rögles målvakt Roman Will hade minst sagt en strulig kväll. Brynäs fick precis den sköna starten man behövde och det kan man tacka Will för. Även om han wille (dåligt skämt) annorlunda gick Rödins puckdumpning till skott rakt igenom honom. Efter både ett och två noll så kontrollerade Brynäs matchen på ett väldigt bra sätt och Rögle var aldrig riktigt nära. Var det då ett annat Brynäs vi fick se jämfört med när Sundquist ledde laget? Nja, svårt att dra några växlar efter en match. Jag tyckte mig kunna se en aggressivare skridskoåkning vilket i och för sig inte behöver vara ett resultat av ett tränarbyte. Men det är ju inte så att Brynässpelarna direkt åkt häcken av sig tidigare så något statement har tränarna säkert gjort. Jag tyckte också att där faktiskt fanns en taggning och glädje som jag inte heller skymtat tidigare. Lite glada miner och kramar och det såg verkligen ut som spelarna tyckte det var kul att spela hockey.

Att Anton Rödin som haft en jobbig säsong som får publiken att kasta in lite kepsar på isen gör inte saken sämre för framtiden. Hattrick och definitivt en rejäl självförtroendekick gör att jag tror Rödin kan höja sig minst 50 % under resten av säsongen. Nu är det bara publiken kvar att lyckas övertala för Brynäs. Säsongens sämsta publiksiffra i en så viktig match med nya tränare är inte godkänt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL här


Satt och tittade på straffläggningen i den superviktiga ödesmatchen mellan Leksand och Linköping. Det var inte direkt så att självförtroendet bländade publiken bland straffskyttarna. Till slut fick Spencer Abbott avgöra. Såg ni hur glad han blev efter avgörandet. En liten knyten näve och sen knappt ens ett litet firande tillsammans med lagkamraterna. Leksand har båda sidorna på myntet vad gäller karaktärer. Där finns soptunnekastande lirare som skulle offra en tand för två poäng sen finns där spelare som hellre befunnit sig någon annanstans. Jag gillar Ahnelöv som jag anser vara en av de tandoffrande lirarna. Efter hans kvittering igår bara fullständigt manglade han den Linköpingsspelaren som valde att krocka med honom. Det är karaktär och en signalspridning som är starkare än 5G-nätet.


Spela på morgondagens SHL


Örebro har börjat vinna igen efter en liten dipp och är starka på hemmaplan. Efter ett sent avgörande mot Växjö igår tog laget tre nya poäng. Växjö väljer nu att spela extremt tillbakadraget, kontrollerat och defensivt. Det brukar löna sig med att täta bakåt först. Däremot måste man ändå lyckas med förmågan att leverera bättre offensivt. Att vinna matcher med 1–0 kommer inte att vara receptet.

Oskarshamn fick säkert många att loosa lite pengar på oddset igår. För det var inte många som räknade med att serieledarna skulle besegras på hemmaplan. Att Oskarshamn dundrar in 3–0 i den andra perioden och vinner skotten med 18–3 mot Luleå, är hatten av. Johannes Salomonssons 1–1-mål är riktigt hockeygodis där han vinner närkamp vid sargen och sedan åker in och sprätter upp pucken i krysset. ”Salle” är en riktig härlig karaktär och som faktiskt kan gå mot sin bästa målsäsong so far. Sju mål nu och tio under rekordsäsongen 12/13. Det trodde nog ingen när han värvades till Oskarshamn för att representera sin sjunde Elitserie/SHL-klubb.

Ny omgång imorgon med nya matcher. Intressant match kring topp sex mellan HV71 och Skellefteå. Även ny viktig match för Brynäs i Linköping och Örebro har slagläge mot ett hårt matchande Frölunda på hemmaplan. Njut av en härlig lördag.

À Bientôt