”Samtliga kvartsfinaler kan gå till sju matcher”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Samtliga kvartsfinaler kan gå till sju matcher”

Ikväll är det dags för att på riktigt starta igång årets slutspel. Ett mer ovisst och oförutsägbart slutspel får man leta efter med både lampa och lykta. Jag har faktiskt ingen aning om vad man ska tro eller förvänta sig. Att samtliga kvartsfinaler kan gå till sju matcher, är ingen omöjlighet.

Det är inte heller omöjligt att Växjö slår ut Luleå eller att Hv71 besegrar Färjestad. Det är inte omöjligt att Djurgården kan räcka hela vägen eller att Joakim Lindström blir poängkung i slutspelet. Det är inte heller omöjligt att Per Ledin gör hattrick i kvartsfinalen….nej, den var förresten omöjlig. Det kommer bli så fruktansvärt intressant och spännande att se årets SM-slutspel. Let´s get ready to rumble…


Luleå – Växjö

Luleå har haft den särklass bästa defensiven genom hela årets serie. Det spelar ingen roll. Växjö kommer överraska här och sätta fälleben för stålmannen. Växjös alla rutinerade slutspelsherrar kommer att växa fram till giganter. Fasth vinner målvaktsmatchen och helt plötsligt kommer Luleås maskineri hacka. Bulan kommer koka i båset och Shinnimin kommer att få en hel del norrbottniska fulfinger. Jag tror Växjö överraskar och vinner med 4–2 i matcher

Spela på matchen här


Färjestad – Hv71

Klassiker möte som jag inte tror blir så spännande. Hv71 såg för visso stabila ut i åttondelen och har slutspelsrutin i massor, men det räcker inte. Färjestad är troligtvis mångas favorit till att ta hem guldet i år. Får Färjestad igång sin anfallsglada hockey är det god natt Hv71. Då tror jag Ytterell, Lauridsen och Nils Andersson kommer se ut som ett fisklinetrassel i egen zon. Färjestad vinner med 4–1 i matcher.

Spela på matchen här


Du missar väl inte Betssons nya serie Nostalgitrippen?


Frölunda – Malmö

Jag har en magkänsla att Frölunda tar denna. Malmö kommer vilja sätta en vass oklippt nagel rakt i ögat på samtliga Frölundaspelare. Malmös chans är att spela tungt, fult, grinigt, oömt och allt det där. Kan passa en viss Emil Sylvegård ganska bra och även de stora utedassliknande skickliga lirarna Bryggman och Händermark. Lyckas göteborgarna undvika att hamna i Malmös vildsvinsliknande skövlande och behålla sin kyla, då vinner dem. Jag tror de får revansch från kvartsfinalförlusten ifjol och vinner med 4–2 i matcher.

Spela på matchen här


Djurgården – Skellefteå

Skellefteå är laget som går in i årets slutspel med bäst form. Tyvärr för lagets del kom uppehållet inför kvartsfinalen ganska olägligt. Nu blir det verkligen till att utmanas direkt på ett kokande Hovet. Den här kvartsfinalen kommer att avgöras mycket i målvaktskampen. Reideborn är en bättre målvakt än Armalis, vilket kommer fälla avgörandet. Jag tror helt ärligt att Reideborn kan vara redo att bära sitt lag riktigt långt i år, kanske hela vägen. Djurgården vinner med 4–2 i matcher.

Spela på matchen här

 

À Bientôt