Brendheden: ”Viktigt för Perra att bygga förtroende”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Viktigt för Perra att bygga förtroende”

Här är man borta någon vecka och herregud vad det varit tätt med smaskiga nyheter i hockeysverige. Perra är tillbaka i båset efter lite funderartid. Nu ska han försöka få Oskarshamn att lösa nytt kontrakt. Hela den soppan med Åhlund känns lite konstig och skum. Men nu är beslutet taget och då gäller det att vara med i den rullande verksamheten.

Perras viktigaste uppgift blir att bygga förtroende hos spelarna och inte vända upp och ner på allt. Ändrar Oskarshamn för mycket i sitt spelsystem så tror jag de får det tufft att hålla sig kvar. Uffe Samuelsson i Leksand behöver nog däremot ändra lite på spelsystemet. Han har jämfört med Perra i mina ögon en betydligt tuffare uppgift i att få ordning på ett sargat Leksand. Är det någon som kan klara av den pressen, borde vara Uffe. Melin tar lite paus och väntar på att nästa jobb ska dyka upp.

Fagervall ryktas till Malmö. Fagervall som jag hade i Växjö och som är en fantastisk profil. Allt från att köra med krossad framruta i 20 mil mitt i den norrländska vintern till att göra en väldigt spartansk bål under ett lagjippo. Det var endast ett helt oskalat äpple som låg och guppade i den bålen om man säger så. Jag tror han kan passa bra i Malmös mentalitet och är lite halvt lik Andersson faktiskt.

Satt och kikade på Sverige i helgen och blev imponerad. Kul att se hur lagets yngre spelare presterar och tar för sig. Fagemo spelar som han gjorde i junior-VM och så kul att se hans kvaliteter. Ser Fagemo stå och skjuta in många mål i NHL framöver.


Spela på SHL


Om vi pratar NHL så är det anledningen till min frånvaro nu ett tag. Åkte till LA för att kika lite på hockey och se om det var någon skillnad mot det vardagliga SHL. Konstaterar att så är fallet. Kan jämföras med skillnaden på Hockeyallsvenskan och SHL. Alla är lite skickligare på det som de utfärdar på isen. Det går ännu snabbare och på mindre ytor. Samtidigt förstår jag varför man ibland har varit ett frågetecken när vissa spelare lyckats där borta. Spelare som man inte tycker borde lyckas. Men det är ett lite annat typ av spel och en spelare kan absolut passa bättre in där, än i SHL. Från min tripp till LA tar jag med mig följande konstaterande ur svenska ögon. Adrian Kempe är otroligt omtyckt i Kings och fick absolut mest jubel av samtliga från läktarhåll. Victor Hedman är kung. Så sablans bra så man knappt kan förstå det. Anaheim är en svenskkoloni där Rackell imponerade mest för dagen. Ur hockeyögon så tar jag med mig Tampas powerplay som var bland det bästa jag sett. Pucken på ett snöre kan man säga.

Imorgon är det full omgång i SHL och snacka om att det är viktiga matcher som återstår. Kampen om topp sex kommer bli dramatisk hela vägen in i kaklet. Fem poäng skiljer en tredje plats mot en sjunde plats. I botten behöver både Leksand och Oskarshamn vinna direkt efter uppehållet för att inte tappa mark ovan strecket. Växjö måste verkligen hitta en väg att vinna matcher annars kan de mycket väl hamna utanför topp tio. Ni hör själva så små marginaler det är. Med ungefär 14 matcher kvar så kommer nu allt att avgöras. Följer Leksand-Malmö lite extra imorgon. Blir spännande att följa Uffes premiär och se om han kan få igång Leksand.

Nu kör vi igång sista delen av serien. Nu är det inte lunk längre, nu är det allvar!

À Bientôt