Brendheden: ”En väldigt underskattad spelare”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”En väldigt underskattad spelare”

Växeldrog mellan gårdagens två SHL-matcher. Det gäller nog att ta vara på varje omgång nu när pandemin även knackar på dörren till SHL. Tror vi alla väntat på att vi skulle hamna i ett läge där även spelare eller ledare inom SHL skulle testas positivt för Covid-19. Inte en fråga om – utan när. Nu blev Linköping först ut och jag är rädd för att detta endast är början. Vi får avvakta framtiden som mycket väl kan se väldigt annorlunda ut.

Jag inledde med att se vad Malmö skulle kunna göra åt Frölunda på hemmaplan. Det visade sig vara väldigt lite eller med andra ord inte ett skit. Malmö spelade alldeles för slarvigt över hela banan. Backarna sprätte puckar som gjorde att Frölunda många gånger fick väldigt långa anfall. Anfall som gjorde att Malmö efterhand gick på knäna och tog fel beslut. Framåt var det uddlöst och energin till att prestera anfallshockey var obefintlig. Tredje raka förlusten nu för Malmö som jag ändå tyckte hade inlett skapligt. Malmö är ett bottenlag i år.


Frölunda tar guld (7.50)


Sedan mötte man igår ett väldigt bra Frölunda. Frölunda som inte gav Malmö en chans. Det som imponerade mest på mig var Frölundas hårda jobb efter pucktapp. De var extremt ivriga över att ta tillbaka pucken. Det gjorde att Malmös spelare inte fick en möjlighet att ens fundera på att göra något med pucken, innan de blev av med den igen. Frölunda har en fantastiskt skridskostark trupp som igår symboliserades av Max Friberg. Fyra pinnar och en delikatess när Helge Grans befann sig på Ljungbystopp med senap i mungipan. Friberg är en väldigt underskattad spelare som jag rankar otroligt högt bland SHL:s forwards.

När matchen i Malmö kändes mer eller mindre avgjord vid 1–3 växlade jag om fokus till Dalarna. Där jagade Leksand sin första trepoängare på hemmaplan. Det var endast ett ribbskott ifrån den här gången. Nu gick extrapoängen till Leksand ändå, genom att Carter Camper avgjorde i förlängningen. Det var starkt av Leksand som gjorde en katastrofal andraperiod. Det är skillnaden på årets Leksand jämfört mot fjolårets lag. Där finns faktiskt krut och jävlar anamma till att vända på stekar. Det är inte så att bara för den ena sidan blivit bränd måste allt kastas. Det har ändrats i år. Klart att superlativen måste hagla över förstakedjan som fortsätter bära laget i match efter match. Helt sjukt effektiva och skickliga.


Hrivik vinner poängligan (5.00)


Djurgården gör det faktiskt extremt bra med tanke på vilket lag man ställer upp med. Det är inte långt ifrån att man orkar hela vägen. Gillar ungdomlig entusiasm, så kul att se så många talanger spela. Tror trots allt man är ganska nöjd med en poäng med sig till Stockholm.

I morgon är det ny omgång med flera spännande matcher. Jag ska faktiskt skåda min första match live i år när Frölunda besöker Rögle. Ska bli spännande att se om Frölunda lyckas vända den negativa trend laget ändå haft mot ängelholmarna.

Tror också det blir en riktigt bra match mellan Färjestad och Örebro. Ett klassiskt inte-gillar-varandra-möte där Färjestad verkar vara på väg ur sin kräftgång.

Håll avstånd där ute!

À Bientôt