Andrée Brendheden: Tror inte Mora orkar ladda om mentalt

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Andrée Brendheden: Tror inte Mora orkar ladda om mentalt

Sitter just nu på väg till Dalarna för att på söndag plåga mig igenom Vasaloppet för första gången i mitt liv. Det ska bli en upplevelse för en Göinge-påg som mig att åka längdskidor, och se så mycket snö. Samtidigt som jag bilar uppåt i landet beger sig Mora också norrut, till Luleå. Mora som så sent som igår kväll kammade noll hemma mot LHC. Det måste kännas tungt idag.

Att resa är en stor del i SHL-spelarnas vardag. Det är många mil som spelarna färdas i buss och flyg per säsong. Det är intressant hur stora skillnader det kan vara om man jämför med att resa efter förlust mot efter en vinst. På något lustigt vis så väger trunken så mycket mer efter en torsk. Det är ju inte så att grejorna inte torkat eller att någon lagt tegelstenar i trunken. Det är mentalt och enbart mentalt. Även din egen kropp anpassar sig mycket efter resultatet. Benen känns oftast lite mer slitna och sega om du jämför med att resa dagen efter vinst.

Orkar Mora mentalt att ladda om till kvällens match efter dagens roadtrip? Jag tror inte det. Luleå var nere i Blekinge i tisdags och krossade ett blekt KHK. Laget imponerade och har inte gett upp i kampen om topp 6 vilket jag tror Mora får känna på. Synd att inte KHK kunde bjuda till bättre motstånd i tisdags. Särskilt med tanke på att man tackade av legenden Tobbe Karlsson för sina 14 säsonger i föreningen. Tobbe som faktiskt är den ende vars prilla faktiskt är jämförbar med Mats Lusths. Lusth som under tiden jag hade honom som tränare i Tyringe fick ihop tre prillor per dosa. Jag var utlånad till KHK under min sista säsong som aktiv och träffade där på Tobbe. En sådan där genuint underbar och go människa som betytt otroligt mycket för KHK. Väl värd alla hyllningar och kan någon fixa en #hyllatobbe-tröja till mig vore jag tacksam.

Gårdagen bjöd annars på en megamålfest där Färjestad övertygade mot HV71. 8-2 är siffror som imponerar. Jag tycker att Färjestad offensivt är SHL:s mest fantasirika och roliga lag att kika på. Det är kreativitet i kombination med skicklighet. Färjestad gör flest mål i SHL. Får laget lite mer ordning på defensiven och om de får igång ett bra målvaktspel är de att räkna med. Laget verkar dessutom nu kommit tillbaks från en lite mer svajig period och på så vis har gruppen svetsats samman än mer. De har liksom gått igenom sin sämre fas.

Ett lag som är helt omöjligt att spekulera resultat kring är Brynäs. Igår höll man nollan på Hovet mot ett hemmastarkt Djurgården och gjorde en defensivt helgjuten insats. I lördags förlorade man mot KHK hemma med 1–4 i en allt annat än defensivt helgjuten insats. Ja, jag får inte grepp på årets Brynäs som påminner mer om Lisebergsbanan än nåt annat SHL-lag.

Lite spekulation om bottenstriden…

Tänk er att Örebros tre kommande matcher slutar så här:

  • Förlust hemma mot Växjö ikväll.
  • Förlust på lördag mot Färjestad borta.
  • Vinst mot KHK hemma på tisdag.

Tänk er att Moras tre kommande matcher slutar så här:

  • Förlust borta mot Luleå ikväll.
  • Förlust borta mot Djurgården på lördag.
  • Vinst hemma mot Brynäs på tisdag.

Då har Örebro 51 poäng och Mora 49 poäng. Vilka möts sen då den 8:e mars i den näst sista omgången av grundserien? Jo, Mora-Örebro. Det är faktiskt inte ett helt ologiskt scenario och hade varit så nervkittlande.

Oddset på att Örebro står på 51 poäng och Mora på 49 inför lagens möte är 14.00 gånger pengarna!

Hoppas förresten att Ryan Lasch skada inte är så allvarlig som det såg ut. Både för alla hockeyälskare och Frölundas skull.

Ses i spåret!

À Bientôt,
Andrée