Brendheden tippar SHL-tabellen 2019/20

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden tippar SHL-tabellen 2019/20

Hösten knackar på dörren med allt vad den innebär. Regnet gör sig oftare påmint och mörkret faller in tidigare och tidigare på kvällarna. En del ser fram emot lusekofta och mysiga höstkvällar i soffan framför ett svenskt underhållningsprogram som går in på ÄNNU en säsong. En del funderar på glädjen i att rasta sin hund sent en regnig kväll, där hunden än mer ifrågasätter promenadens nödvändighet. Grannarna ser man igen till våren då folket isolerar sig i sitt hus och hem. Men vet ni vad, skit i allt detta.

Hösten är här vilket betyder SHL-premiär. Äntligen är cirka fyra månaders uppladdning över. På lördag går startskottet då SHL-säsongen 2019/2020 bombas igång. Visst är det alldeles underbart! Att få möjligheten att tillbringa tre kvällar/eftermiddagar i veckan tillsammans med SHL, är ett privilegium få förunnat. Jag älskar det och ser verkligen fram emot underhållningen vi kommer att få ta del av.

Jag har de senaste åren försökt mig på att tippa en förmodad sluttabell. Det har gått åt pipsvängen och jag borde väl gett upp vid det här laget. Men en snapphanepåg ger sig inte i första taget.


1. Frölunda

Frölunda är lika bra som ifjol och kan mycket väl hamna på Götaplatsen även efter den här säsongen. Har offensiv spets som sticker hål på de flesta försvarsballonger. Att få in Johan Sundström med Lasch och grabbarna gör inte direkt ont för en i 031-området. Håll ögonen på Lucas Raymond och Jacob Moverare som är framtida goa gubbar.

Frölunda vinner grundserien: 6.75


2. Djurgården

Jag tror mycket på Djurgården i år. Jacob Josefson och nyförvärvet Patrik Berglund är två av ligans bästa. Marcus Högström är majestätisk där bak och Niklas Svedberg kommer få en nytändning och spela mer på sin rätta nivå. Håll ögonen på Alexander Holtz som kommer blomma ut.

Djurgården tar guld: 8.50


Foto: Bildbyrån

3. Luleå

Luleå har seriens bästa målvaktspar i Lassinantti och Rautio. Dessutom en stark backbesättning gör att Luleå blir svåra att göra mål på i år. Håll ögonen på de finländska nyförvärven Ilomäki och Tyrväinen som kan bli riktigt bra.

Luleå vinner grundserien: 7.50


4. Färjestad

Som vanligt när man pratar Färjestad pratar man offensiv spets. Även om tappet av Nygårds kommer bli kännbart finns det fullgoda ersättare. Jag gillar Victor Ejdsell som jag tror kommer topp 5 i den totala poängligan. Hade varit lite högre rankade om jag inte varit lite tveksam till målvaktsbesättningen.

Färjestad tar guld: 5.50


5. Hv71

Hv71 är verkligen intressanta i år och ska bli kul att följa Eric Martinsson och Axel Holmström i ligan igen. Jag tror Nils Andersson kommer höja sig i år och bli en ledande offensiv back. Tappet av Tedenby svider men både Örnerud och Thörnberg bidrar med att behålla vinnarmentaliteten kring Jönköpinslaget.

Simon Önerud vinner HV71:s skytteliga: 4.00


6. Växjö

Det finns lite av allt möjligt i årets Växjö upplaga. Fasth är stabil men börjar bli till åren. Kanske Andrén tar ett famntag om spaden i år? Emil Pettersson MÅSTE leverera och framför allt duka upp till Richard Gynge för att Lakers ska lyckas. Håll ögonen på Brendan Shinnimin som kan reta upp en trött sömngångare till en galen hyperaktiv ilsken björn.

Växjö tar guld: 7.85


Foto: Bildbyrån

7. Rögle

Rögle tar nästa steg i år. Brithén, Zaar, Everberg, Niklas Hansson & Mathias Sjögren är spelare som är fostrade i klubben och som vet vad klubbmärket innebär. Dessutom är det spelare som håller hög klass i ligan och bildar en ryggrad att verkligen luta sig mot. Håll ögonen på Sjögren i år som kommer vara den björnstarke konung han kan vara på isen.

Rögle till kvarten: 1.75


8. Brynäs

Jonathan SIgalet kan bli ett av årets nyförvärv och jag älskar att Anton Rödin återvänder till Gävle. Dessutom får han med sig gamle lekkamraten Greg Scott vilket inte direkt blir till nackdel. Brynäs blir bättre i år. Håll ögonen på Linus Ölund som jag tror blir viktig för Brynäs i år.

Jaedon Descheneau vinner interna poängligan: 4.50


9. Skellefteå

Jag tror inte Skellefteå blir att känna igen i år. Osäkert på målvaktssidan där ett tungt lass vilar på Gustav Lindvall. Klarar han det? Kan Möller och Lindström fortsätta dominera i SHL eller börjar deras era se sitt slut? Frågetecknen är för många och tror det blir ett mellanmjölk år för Skellefteå. Håll ögonen på Albin Eriksson som säkerligen kan nå upp i 15 mål i år.

Skellefteå till kvartsfinal: 2.33


lagavsnitt leksand

Foto: Bildbyrån

10. Leksand

Nykomlingen från Dalarna har verkligen öppnat upp plånboken och värvat tungt. Både Johan Fransson, Patrik Zackrisson och Spencer Abbott har förmodligen möjlighet att spara lite när räkningarna är betalda. Ska bli kul och se om rutinerat är rätt väg att gå. Oavsett kommer Leksands fans att göra SHL till en roligare liga.

Leksand till kvartsfinal: 3,05


11. Malmö

Jag ser inte samma potential i årets Malmö upplaga. Oscar Alsenfelt är viktigaste spelaren och behöver göra en riktigt bra säsong om Malmö ska klara sig undan kval. Gillar den typiske kaptenen Händemark som alltid är att räkna med. Håll koll på Jesper Jensen som kommer kännas sig hemma så nära Öresundsbron.

Malmö slutar före Leksand: 2.00


12. Örebro

Örebro har lagt mycket krut på att värva in Dominik Furch som uttalad förstemålvakt. Det behöver vara lyckosamt, annars blir det jobbigt. Jag gillar värvningen av Mathias Bromé som kan leverera även i SHL. Laget känns ok men saknar tydlig spets. Håll ögonen på publiken i Örebro som i alla fall gör sitt för att hemmalaget ska prestera.

Örebro till kvartsfinal: 3.45


Missa inte SHL-poddens lagavsnitt – ett avsnitt om varje lag!

 13. Linköping

Jag får en dålig magkänsla kring årets LHC. Bert Robertsson har lämnat SAIK och jag tror han behöver lite tid för att sätta sin prägel på laget. Det kommer han inte hinna. Det kommer brinna i knutarna redan i år. Laget har under försäsongen satt sig i en svag trend som jag tror kan hålla i sig. Linköping får kvala sig kvar i år. Håll ögonen på Bert Robertsson som kommer sättas under press.

LHC till kvartsfinal: 2.33


14. Oskarshamn

Känns sjukt tråkigt att sätta Oskarshamn på sista plats. Men visst kommer det här inte att räcka, oavsett hur mycket man älskar materialarens segerdans. Laget kommer INTE att bli slagpåse men kommer att komma sist. Håll ögonen på hur länge laget orkar att hänga med poängmässig.

IKO slutar före Leksand: 4.50