Brendhedens tankar efter omstarten

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendhedens tankar efter omstarten

Efter ett kort landslagsuppehåll var det så dags för SHL att starta igång igen. Ett landslagsuppehåll som inte direkt gav mersmak förresten. Snarare som att kombinera en go kopp kaffe med sur mjölk. Sverige kom sist i turneringen och klarade inte av nivån på den internationella ishockeyn tillräckligt bra. Gillade såklart Rysslands ”juniorlag” som visade på fantastisk återväxt inom rysk ishockey. Mäktigt att se alla dessa talanger.

Endast en inställd match igår, då HV71 också fått stänga ner verksamheten. Annars en hel del intressanta matcher. Frölunda gjorde en klockren bortamatch mot Luleå. Ganska enkelt så åkte Frölunda mer skridskor än sina motståndare. Låter så sjukt tråkigt att säga så, men det är så otroligt avgörande. Det är enorm skillnad på att spela framåtlutad ishockey och agera med tårna i isen jämfört med att stå på hälarna. Kul för Johan Mattsson att hålla nollan och än tydligare bevisa att Frölunda har ett grymt målvaktspar i Mattsson och Rubin.


Frölunda vinner guld? Odds: 7.50


I Skåne spelades det klassiska derbyt mellan Malmö och Rögle. Det var rent ut sagt en bedrövlig hockeymatch. Snacka om kontraster till hur det brukar vara. Matchen sprakade lika mycket som om du slänger en ettöressmällare i en damm.

Malmö är nu sist och dessutom med fler matcher spelade jämfört med sina bottenkonkurrenter. Det ser lika mörkt ut som för Danmarks minkar om jag ska vara ärlig. Kul att se Hersley tillbaka i svensk ishockey även om han givetvis behöver lite tid för att kunna göra skillnad. Han skjuter hårt. Avrättande hårt fick Fredrik Händemark erfara som fick ett slagskott rakt på visiret. En decimeter lägre ner och Händemark hade fått äta flytande föda i minst två år.

Rögle är också riktigt dåliga men gör precis vad som behövs för att åka norrut med tre poäng. Kul för Rifalk, som gör en riktig idioträddning på Brodeckis öppna läge i första perioden, att hålla nollan. Intervjun med Malmös tränare Joakim Fagervall efter matchen var go. Visst blev hans lag duktigt rånat på en möjlighet att få spela sex mot fyra i slutet på matchen. Förstår hans irritation då Rögles Taylor Matson definitivt skulle åkt ut två minuter för bentackling. I stället mål i tom kasse och god natt.


Till alla SHL-odds


Kristian Näkyvä var tillbaka på isen efter sin cancersjukdom när Örebro besökte Växjö. Fint när skiten besegras och livet kan gå vidare. Matchen var jämn som det faktiskt ofta är när lagen möts. Att Melart gör två mål är intressant. Han är ta mig tusan ett av Växjös starkaste offensiva vapen.


Linköping tar en imponerande seger efter ett uppehåll på ungefär en månad från match. Passade nog Linköping bra att återvända till seriespel efter ett landslagsuppehåll. Det gav laget lite mer förutsättningar till att likställas med sin motståndare. Att starta igen i ett hektiskt seriespel hade nog varit en värre uppgift. Hoppas nu laget kan få spela sina matcher och hämta igen missade matcher på ett så rättvist sätt som möjligt.


IK Oskarshamn fortsätter vara ett topplag. Fjärde raka segern, wow! Blev tårögd över Oskarshamns 1–1 mål i powerplay. Ren och skär hockeynjutning.

Nu är det nya matcher imorgon så det är bara att hoppas på att de fem matcherna spelas som tänkt.

Ta hand om varandra och håll avstånd!

À Bientôt