Brendheden: ”Stor längtan och abstinens”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Stor längtan och abstinens”

Att ännu en säsong få vara med i SHL-bloggens laguppställning gör mig både smickrad och glad. Framför allt eftersom jag tror att det här året kommer att bjuda på en hel del väl värt att skriva om. Det är med stor längtan och abstinens som vi nu packar ihop grillen (oanvänd i år) och gräsklipparen (oanvänd i år) och kör igång SHL säsongen 2018/2019.

Vad har nu hänt sedan sist då? Värvarkarusellen har landat och de flesta trupperna börjar hitta sin form inför seriepremiären på lördag. Jag ser ett par intressanta spelare som återvänder till Sverige och SHL. Erik Gustafsson (Luleå), Jacob Josefson (DIF), Niklas Svedberg (Timrå IK), Mattias Sjögren (Rögle), Niclas Burström (Växjö) och Nicklas Danielsson (Brynäs) med flera är hemvändare som kommer höja nivån på ligan. Det här är spelare som ska leda sina respektive lag och ska tillhöra skiktet av dominanta spelare på isen. Ska bli kul att följa dessa värvningar.

Jacob Josefsson. Foto: Bildbyrån. 

Jag gillar vissa interna skiftningar som skett i ligan. Dick Axelsson är tillbaka i 08-området och kommer bjussa på sedvanligt artisteri i Djurgårdenströjan. Aaron Palushaj blev ett hett ämne i Gävle när han signerade för Örebro. Blir nog ett gott välkomnande för Aaron den 20 oktober när Örebro ska gästa Gavlerinken en lördagskväll. Jesper Olofsson har valt att lämna Västerbotten och satsa på att blomstra ut ännu mer i Färjestaddräkten. Det ska bli kul att se om gräset är grönare på andra sidan eller inte.

Kolla in alla säsongsspel hos Betsson inför premiären

Det har skett en del make-up förändringar. Vissa av lagen har haft en pågående förändringsprocess i ett par säsonger och börjar nu skörda frukt av dessa. Djurgården är ett sådant exempel som i år verkligen blir ett lag att räkna med i kampen om guldet. Färjestad gjorde en omorganisation ifjol som gav positivt eko runt om i hockeystugorna. Den förändringen kommer i år att bli än mer intressant att följa. Rögle har tvättat bort den mesiga flicksminkningen och har tuffat till sig i en hårdrock halleluja make-up. The Abbots har påbörjat en intressant omstrukturering i nordvästra Skåne och aldrig har förväntningarna varit högre på laget. Luleå är en annan förening som jag upplever har något på g. Klubben rustar upp arenan och satsar rejält på att upplevelsen på plats ska vara något extra. Thomas ”Bulan” Berglund påbörjade sin resa där ifjol och jag tror att hans spelidé kommer visa sig mer inkörd i årets Luleå. Gillar dessutom att man valt att ändra på sitt klubbmärke. Björnen har gått i ide medan Stålmannen har återuppstått.

Jag önskar bara att någon annan kan vara lite bättre i år och ge Växjö Lakers en match om guldet. Det blir liksom så mycket roligare om någon inte är den totala dominanten som Lakers var ifjol. På pappret ser det faktiskt enligt mitt tycke lite svagare ut för Lakers, just nu då alltså. Man vet ju att Lakers sportchef ”Mr. Fingerspitzefiel” Henrik Evertsson kommer fylla ut de brister han tycker sig se. Med andra ord vet vi att Lakers kommer förstärka under säsongen.

Mr. Fingerspitzefiel. Foto: Bildbyrån. 

Klubbarna får ju rejäla tillskott i form av tv-pengar. Det gör att de i princip står helt avklädda när krav ställs på att göra deras arenor så tv-anpassade som möjligt. Det ska bli så bra upplevelse som möjligt för alla tittare i sofforna. Samtidigt ska det också bli så bra upplevelse som möjligt för de som är på plats live. Den utmaningen står alla klubbar inför och det gäller att med nytänk och kreativitet locka folket till sina arenor samtidigt som man tillfredsställer bidragsgivarna. Nya mediakubar, ljudanläggningar och annat som kan krydda upplevelsen på plats är en del vi börjar se att klubbarna satsar på. Jag hoppas att vi kan stoltsera med bra publiksiffror och stämning på samtliga arenor i år. Det spelar ingen roll att där är mikrofoner in borrade i sargerna eller att domarna har videokamera på hjälmen. Ishockey upplevs bäst live! Glöm inte att stötta era lag på plats i era respektive hemmaborgar!

På lördag drar vi igång och som en cliffhanger på dagens blogg kommer jag innan dess att leverera min tippade tabell på hur grundserien slutar och ett bet ni bör hålla ögonen på.

À Bientôt,
Andrée