”Får vi ett nytt, galet Skånederby?”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Får vi ett nytt, galet Skånederby?”

Negativa kommentarer har historiskt haglat mot schemaläggarna i SHL. Det har kritiserats osynkade antalet omgångar, back-to-back, avvikande speldagar och mycket annat. I år är det annat ljud i skällan. Årets regissör av SHL-spelschemat kan kvittera ut sin Leone d´Ore. För er som inte har uppfattat kvällens tre höjdpunkter kan ni provsmaka på de här hårda karamellerna ur gottepåsen.


Karamell 1 – Skånederby

I kväll klockan 18.30 avslutar vi träningen för team-10. Sen kommer vi ge alla barnen ungefär tio minuter på sig att byta om och lämna Lindab Arena. Anledningen är att ett Kenneth Kennholt-slagskott ifrån Ängelholm är det nämligen klockan 19.00 ett Skånederby. Inte vilket derby som helst heller. Det skiljer en poäng mellan Malmö på 7:e plats och Rögle på 8: onde. Ett Malmö som faktiskt är ur balans. Per Ledin (varför Malmö?), målvakter som klagar på övrigas prestationer, och laget har två raka förluster. Ett Rögle som är i balans. Första slutspelet säkrat sedan 1994 (mäktigt), ligans sämsta powerplay har gjort 5 mål i powerplay på 3 matcher, och laget har två raka segrar. Det mesta talar för Rögle, eller? Glöm det! Det är derby och kan gå precis hur som helst. Extremt viktig match är det och den kommer avgöra vem som i år är bäst i Skåne. Får vi ett nytt galet Skånederby?


Du missar väl inte Betssons nya serie Nostalgitrippen?


Karamell 2 – Seriefinal

I Karlstad är det seriefinal. Det är inte bara seriens två poängbästa lag som möts i kväll. Det är också en kamp mellan seriens två motpoler. Ett Färjestad som genom en fantastisk fart och elegans är seriens i särklass bästa offensiva lag. Färjestad har lika många avslutsalternativ i sitt powerplay som Karlstad har soldagar. På andra sidan rödlinjen står ett Luleå uppradade likt en stridvagnspluton. De har genom ett formidabelt målvaktsspel skaffat sig seriens bästa defensiv. En försvarslinje som till och med imponerat på självaste ryssarna. Att laget sedan åker extremt mycket skridskor och även har offensivt skickliga spelare gör att laget leder serien. Det laget som vinner i kväll tar förmodligen hem serien.

Spela på matchen här


Karamell 3 – Striden om åttondelen

I Linköping är det en ångestladdad match. Ren och skär ångest. Två lag som bägge kan missa åttondelsfinalen. Två lag som har det formmässigt extremt tungt och där inget i spelet fungerar. Linköping tappade en tung ledning i lördags mot Luleå borta och är mentalt väldigt sköra. Brynäs åkte på en tung hemmatorsk mot Rögle. Linköping har inte vunnit på hemmaplan sedan den 17 januari. Om laget vill lira efter den 14 mars är det hög tid att bryta den katastrofala hemmaformen. Det här kommer bli en match där ingen vill göra misstag och där den som vågar mest vinner. Ganska klyschigt men sant. Jag tror Linköping vinner ikväll i egenskap av fler lirare som på egen hand kan avgöra. Broc Little är en typisk sådan.

Spela på matchen här


Jag tror också att Örebro tar tre ganska bekväma poäng i kväll mot Mora. Om Linköping och Örebro vinner har Örebro allt i egna händer i den sista omgången mot Malmö borta. Ja, herregud vilka karameller vi har att se fram emot ikväll.

Se nu till att njut av den högklassiska underhållning som det kommer bjudas på ikväll. Jag kommer sitta och multitaska (så gott det går för en kille) mellan ovan karameller. Må bästa lag vinna och tack för årets spelschema SHL!

À Bientôt!