Brendheden: ”Spelar Rögle som de gjort tar de guld”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Spelar Rögle som de gjort tar de guld”

En del av er som läser mina texter har en vetskap om mitt förflutna som spelare i Rögle. Därför har jag många gånger också varit extra tydlig med att inte vara färgad i grönt och vitt. I den här texten kommer jag skita fullständigt i det.

Efter Rögles makalösa överkörning av Frölunda i kvartsfinalen förtjänar laget en röd matta utrullad mellan bussen och Catena arena. Det var en uppvisning jag sällan skådat. Jag fick frågan av en tidning för någon dag sedan om Rögle kan ta guld. Bajsar björnen i skogen tänkte jag spontant.

I stället svarade jag att om Rögle spelar som de gjort nu så tar de guld. Det står jag för alla dagar i veckan. Det finns inget lag som kan hota Rögle när de spelar som bäst. Rögle pulvriserade Frölunda med 4–0 i matcher och med en målskillnad på 20–3.

Roger Rönnberg sa själv efter matchen att han stod med brallorna nere. Brallorna tappade han redan efter första matchen. Frölunda kommer att ha en hel del att fundera på och upplever nog att deras era som ett av de bästa lagen i Sverige, är på väg att försvinna. Rögle däremot påbörjar en ny era och det ska bli oerhört spännande att se hur laget presterar vidare i semifinalen.

Det är så att bonnalaget från bygden kring åkrarna i nordvästra Skåne nu etablerat i sig som ett av de bästa lagen i Sverige. Det kunde jag inte föreställa mig när jag avslutade min karriär i klubben för drygt tio år sedan.


Rögle tar guld: Odds 2.85


En gammal Rögleit som förmodligen sover väldigt dåligt i natt är Leksandstränaren Björn Hellkvist. När laget behöver sina superstars till spelare som mest, har stjärnorna slocknat. Både Cehlarik och Hrivik har kollapsat och Juvonen har hittat tillbaka till sin osäkerhet som burväktare. Det här vänder aldrig Leksand. Örebro imponerar stort och kommer att nå semifinal. Litet frågetecken kring hur det gick med Örebros målvakt Jhonas Enroth som utgick skadad i sista perioden. Enroth har varit riktigt bra och är en slutspelsmålvakt. Hoppas för Örebros del att han är tillbaka i kassen redan ikväll.


En annan målvakt som stod i centrum igår var Joel Lassinantti som höll nollan i Luleås 1–0-seger. Luleå har fått ordning på sitt försvarsspel som kännetecknar laget. Det är blott tredje gången under säsongen som Skellefteå inte lyckas göra mål i en match. Luleå kör längst fram på scooterleden och när defensiven och Lassinantti spelar på topp så är de svårslagna. Då räcker det med att den gamle räven Daniel ”Sunken” Sondell gör ett mål. Kul för honom att få avgöra och med ett riktigt klassiskt Sondell fladderskott dessutom.


Luleå tar guld: Odds 5.00


När undertecknad skriver det här pågick fortfarande Färjestad-Växjö. Färjestad har verkligen gett Växjö en rejäl match. Växjös attack mot mål påminner mig om en getingsvärm runt ketchupen en varm sommardag på Astrid Lindgrens värld. Direkt är getingarna där och man får se upp så inte bettet på korven slutar med en svullen läpp. Till slut avgjorde Karlström IGEN och sköt sitt Växjö till semifinal. Grattis Växjö till en imponerande kvartsfinal och trots att spelet inte stämt till fullo i alla matcher vinner man med 4-0 i matcher. Det är ett tecken på att prestationen kommer att växa i semifinalen. Växjö är bra.


Växjö tar guld: Odds 3.40


Ta hand om varandra och håll avstånd!
À Bientôt


Missa inte senaste SHL-podden