Brendheden: ”Solklart största överraskningen”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Solklart största överraskningen”

God fortsättning på er och nu jäklar ser vi fram emot 2021. Det är inte så att SHL har legat med efterdyningar från hummersoppa och nyårsraketer direkt. Nej, redan den 2 januari var vi igång igen.

Det har varit en hel del bra och intressanta matcher. Leksand sköt sönder Brynäs men åkte ändå bara ifrån Gävle med två poäng efter en 5–4-vinst på straffar. Nytt rekord i antal skott för ett bortalag i 58 stycken under full tid. Tror faktiskt jag själv spelade matchen som fortfarande har det totala rekordet. Vi hade en österrikisk målvakt som åkte upp till Ö-vik och samlade in fjällräventroféer. Han räddade oss och den vinsten jämförs fortfarande med Gotabanken 1990, uppe i Ångermanland.

Malmö är obesegrade 2021 och har börjat hitta tillbaka till sitt framgångsrecept. Att ta in Tomas Kollar i båset har verkligen gett resultat. Har spelat med Kollar i SSK och det är en otroligt ambitiös och bra kille. Han var en stor anledning till att SSK tog sig tillbaka till Elitserien senaste vändan. Jag är säker på att han har samma filosofi som tränare och tror det kan gynna spelarna. När Malmö slog Rögle borta före juluppehållet stötte jag på Patrik Sylvegård lite kort på hallen. Han menade på att saker och ting började falla på plats i laget. Kan inte annat än att hålla med och Malmö har nu helt plötsligt tagit sig upp till tionde plats i tabellen.

Bert Robertsson fick igår lämna Linköping. Det har väl helt ärligt talat legat i loopen ganska länge. Efter 3–1-förlusten mot Malmö hemma så visade det sig att han sagt sitt sista ord i klubben. Bert är en otroligt engagerad människa som säkerligen gjort sitt absolut bästa för att nå framgång. Han har inte haft den största verktygslådan att arbeta med. Har tittat lite på Harry Potter-filmerna under jul och det är klart det är svårt att sprida magi utan trollstav. Den pinnen som Bert fick med sig till årets säsong tillhörde nog mer en skogsdunge.


Missa inte senaste SHL-podden


Hörde att Ilari Melart missade att fira nyår. Han var därför tvungen att avfyra en ordentlig thunder king i mötet mot Djurgården i måndags. Han tog pucken från egen kasse åkte över offensiva blålinjen, och boom. 2–1 i förlängningen mot ett starkt krigande Djurgården som två dagar tidigare vunnit mot samma Växjö med 3–2. Känns som det inte spelar någon roll vad som händer Djurgården i år. De tar sig ta mig tusan ut levande från allting. Skador på nyckelspelare, avstängningar och stram ekonomi. Det skiter laget fullständigt i. Topp 6 nu och är solklart största överraskningen än så länge.

Äntligen efter 16 raka förluster kom nu segern för Oskarshamn när man igår slog Brynäs med 6–1. Det var nog en rejäl tyngd som föll ner från alla oskarshamnares axlar. Sen måste jag ge laget beröm som hela tiden stått i intervju på intervju och varit positiva. Inget tyck synd om mig-tänk alls. Det är tecken på karaktär och kommer hjälpa laget enorm mycket framåt i årets spel.

HV71? Jag vet inte vad jag ska säga. Laget som var min guldfavorit är ett sådant stort frågetecken. Vad är det egentligen som händer i Jönköping? Det kan inte vara långt ifrån rejäla förändringar där.

Det spelas ju JVM också. Finnarna var helt överlägsna och vann rättvist. Svenskarna klarade inte av hettan av de finska lejonens eldande av aggregatet. Sen är efterspelet med hot och dylikt för jävligt men tyvärr inte alls överraskande. It’s the world we live in.

Ny match ikväll och kanske kan Linköping slå Örebro med sin förändring på ledarsidan.

LHC vinner och Markus Ljungh nätar (7.00)


Håll avstånd och ta hand om varandra.

À Bientôt