Brendheden: ”Så fruktansvärt spännande som vi önskade”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Så fruktansvärt spännande som vi önskade”

Förra gången vi hördes så var det matchbollar att dunka in för både Rögle och Växjö. Så har inte blivit fallet. Rögle har faktiskt mäktat med två sumpade chanser sedans sist. Det är nu precis så fruktansvärt spännande som vi önskade att det någonstans skulle bli. Ikväll kommer vi få två finallag klara och det oavsett hur länge vi ska hålla på.

Om vi börjar med Rögle-Skellefteå så har nu Västerbottningarna ALLT att vinna. De har nu besegrat det mest uppsnackade laget i Sverige i två raka matcher. Alla förstod att någon gång skulle Rögles segermaskin ta slut. Den stoppskylten blev lite rödare och mer plötslig än vad skåningarna förväntat sig. I semifinal tre blev man manövrerade av Skellefteå på precis samma sätt man själv brukar kväva sina motståndare. Skellefteå åkte ifrån Rögle som var märkbart påverkade av att sakna två av sina bästa spelare. Den skadelistan fylldes dessutom på när Dennis Everberg utgick med hängande arm. Att sakna sin tyske maskin, sin poängstarkast spelare och sitt utedass framför motståndarmålet blev för mycket.

Skellefteå var klasser bättre och vann rättvist. I tisdags följdes det upp med en betydlig jämnare match. Det framför allt för att Rögle hittade tillbaka till sitt ”vanliga” spel igen. Sanningen är den att Rögle var bättre än Skellefteå i matchen. Men till skillnad mot Rögle klev Skellefteås ledande spelare fram när det krävdes som mest, och avgjorde. Inte direkt överraskande att det är Jocke Lindström som avgör i förlängningen. Nu har Skellefteå lagt över all press på Rögle och frågan är om skåningarna kan hantera det i klubbens historiskt största match. Det kommer bli en magisk resa ikväll som undertecknad kommer följa på plats i Catena Arena.


Vem går till final? Kolla in oddsen här!


Örebro har satt sig i liknande position som Skellefteå. Efter att man med hjärtat i halsgropen besegrat Växjö med 3–2 i tisdags, åker man till Småland helt utan press. Matchen i tisdags var betydligt mer öppen och frejdig om man jämför med tidigare semifinalmöten. Det tror jag inte kvällens match kommer att bli. Örebro seglade upp till 3–0 sist men det var ta mig tusan enbart en stolpe ifrån att Växjö kom i kapp i slutet. Nick Ebert bombade in två hederliga slagskott och kan mycket väl bli den avgörande faktorn ikväll. Älskade hans 1–0-mål i tisdags då han liksom får den goa tiden på sig att kliva in och sikta in sig i bortre krysset. Ikväll avgör målvakterna tror jag. Tänk om Källgren kan bära sitt lag till final, det vore verkligen att sätta alla tvivlare på plats. Då kan vi lägga ner popcorn på biograferna. Jag håller fast vid mitt tips att Örebro tar detta. De kommer få sina chanser och jag tror Abols avgör.


Örebro tar guld: Odds 6.00


Ikväll är det de små marginalernas afton med så otroligt tydliga skillnader på glädje och sorg. Ni som har lite bekymmer med att hålla nerverna i styr bör undvika att slå på matcherna på tv:n i kväll. Det kommer vara nervöst på samtliga fronter och de lagen som kan hålla kylan och inte stressa fram något, kommer att gå till final. Ikväll vet vi vilka!

Håll avstånd och ta hand om varandra.

À Bientôt