Brendheden: ”Rögle är på frammarsch”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Rögle är på frammarsch”

De flesta som följt bloggen under åren vet att jag har ett visst förflutet i bandyklubben från nordvästra Skåne. Jag brukar därför medvetet inte skriva så värst mycket om laget eller bygga upp en massa onödigt högt ställda förväntningar. Nu är vi i läge där det inte går att undvika att nämna Rögles framfart.

Inför säsongen tappade man Kodie Curran med sin guldhjälm. Curran som var en av de absolut bästa offensiva backarna på väldigt länge i SHL. Dessutom lämnade Ted Brithén för spel i Schweiz. Ted som trots en avskjuten käke i början på säsongen stundtals dominerade på isen. Jag var säker på att det skulle lämna stora hål i Rögles lagbygge. Hål som fått tandläkaren att vända redan i dörröppningen. Där fick jag fel. I stället har fler spelare laddat med fluor och fyllt igen hålen.

Érik Gélinas har blivit ungefär tre till fyra gånger rappare i åkningen vilket gör att han får mer utrymme och tid för det han är bra på. Att han har en hästaspark till skott visste alla redan, men nu har han tid på sig att ställa in siktet lite mer korrekt. Simon Ryfors har växt fram till en stabil första- eller andracenter i SHL, och visar upp ett spel som gör honom till aspirant för en debut i Tre Kronor. Förutom dessa två utropstecknen har nyförvärven hittat rätt i sina roller och spetsspelarna fortsätter prestera. Dessutom finns sparkapital med Tambellini på skadelistan och med Leon Bristedt som kan bättre.

Håller Rögle på att möjligtvis pinka in ett revir som ett stabilt topplag i Sverige? Herregud, den såg man inte komma för några år sedan. Eftersom jag själv som aktiv mest härjade i Allsvenskan eller åkte jojo mellan serierna har jag faktiskt svårt att ta det till mig. Jag tänker fortfarande Rögle som ett bonnalag med tokiga fans, vars ishall ligger på en åker. Det är dags att jag börjar tänka om. Ska jag kunna kommunicera med mina barn som växer upp i denna era kan jag inte snacka om Nybro borta eller Troja hemma. Det är bara att konstatera att Rögle är på frammarsch. Det är nya tider ute på åkern…


RÖGLE VINNER GULD (7.50)


Jag blir inte klok på HV71. Var säker på att de skulle påbörja en uppåtgående trend efter att ha vänt starkt mot Oskarshamn i förra veckan. Så blev det inte. Nu är fakta att det är tankeverksamhet deluxe i Jönköping. Många inklusive jag, hade HV71 som topptippade. Nu är man redan ganska långt efter toppen och får svårt att gnaga sig ikapp det försprånget. Nu handlar det om att ändra på sitt mindset och inte få panik.

Lag som går lite knackigt får ju givetvis det extra svårt att hitta gnista till vändning utan publik på läktaren. Det är annars en optimal möjlighet att på en lördag inför en tokladdad hemmapublik bäras fram till en seger. Bäras fram till att hitta det där lilla extra som behövs för att vinna. Det behöver inte alltid vara rättvist men det kan innebära vändningen för en hel säsong. Men läget är som det är och att det inte är publik, är ju lika för alla. Lite beroende på vem som har störst restaurang i och för sig, men ändå hyfsat lika.

Ikväll har HV71 Malmö hemma. Malmö som jagar tredje raka segern och som imponerat på mig. Malmö har fått till sin tajta defensiv i kombination med bra målvaktsspel.  Det är en hyperviktig match för Hv71. Vågar ni er på ett förhandstips?

Halsskydden fortsätter gräva guld. Kom igen nu spelarna, det är för er egen säkerhet!

À Bientôt