Brendheden: ”Otrolig medvind för Luleå”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Otrolig medvind för Luleå”

Helgen är över och äntligen måndag. I lördags var det full omgång och mellan inplockande av utemöblerna fanns det gott om hockey att njuta av. 

Ketchupeffekt för HV71 då 1-3 blev 6-3. Det var med tanke på HV71:s urusla start, en otroligt viktig seger. Jag har satt HV71 som vinnare i år. Det jag har sett i de inledande fem matcherna harmoniserar inte direkt med mitt utgångstips. Vänder inte kappan här utan tror fortfarande på laget. Segern var en akut åtgärd för att stoppa flödet av totalt misslyckande. Tror att laget redan på torsdag mot Skellefteå borta kan börja sin resa mot övre halvan. Spelet har stundtals varit ok och det har inte funnits anledning till panik.

Panik och oro är snarare något som speglar hela Färjestad för tillfället. Laget spelar helt utan fart och fläkt och ser allmänt uttråkade ut. Hemmatorsk mot Malmö i lördags efter ännu en blek insats. Försvarsspelet är förvirrat och speglat av osäkert målvaktsspel. Laget parkerar nu sist i tabellen. Pennerborn befinner sig för tillfället mitt i skiten. Reder han ut att vända på detta? Har han rutinen och pondusen att bära fanan för den här storklubben även i motgång. Det blir en otroligt intressant match på torsdag mot Linköping hemma. Proppen ur?

Malmö gör det bra och kul för Helge Grans att få göra viktiga mål. En otrolig talang som jag verkligen gillar i spelet. Lirade med hans pappa Morgan i Lakers. En spelare med otrolig känsla och spelsinne. Genetiken finns där och Helge kan gå hur långt som helst.


SPELA PÅ SHL


Björn Hellkvist var tydlig med att han inte var nöjd efter förlusten mot Frölunda borta. Det var han även i tv-intervjun direkt efter. Vissa tycker lite synd om de spelare som blev uthängda i namn, och att det kan få en negativ effekt. Jag tycker att det är gött. Allvarligt ska de tåla det och det är ett strategiskt maktkampsdrag av Björn. Nu har han klart och tydligt berättat för hela hockeysverige att han inte accepterar raka ben i ett hem jobb. Om någon spelare i Leksand inte uppfattat det kan de slå upp tidningen och läsa. Jobbar du inte hårt, så går du inte hem i Björns tränarfilosofi.

Luleå vann igen och ser ruskigt starka ut. Där dyker det upp en 17-årig målvakt i Jesper Wallstedt som går in och storspelar. När Lassinantti drar, dyker där upp nya lovande keeprar. Luleå befinner sig i en otrolig medvind för tillfället.

Medvind är det definitivt i Örebro som jag tycker börjat bäst av samtliga lag. I år kommer det hålla hela vägen tror jag, utan att dippa. Det blir topp 6.

Dick Axelsson pajar både för sitt lag men som vanligt mest för sig själv. Karaktärspelare i ligan men med för mycket strul för tillfället. Djurgården behöver ALLT de kan få på isen och kommer få en tuff resa i år. Mot Rögle gör de vad de kan men det är inte tillräckligt. Rögle kontrollerade matchen och gjorde precis vad som behövdes för att ganska enkelt vinna.

Halsskydden fortsätter att vara ett stort bekymmer. Köper att det kan kännas löjligt men allvarligt talat blir jag också lite trött på det. Sätt på ett korrekt skydd innan match så är det väl löst? Kan inte vara så jäkla svårt. Det är väl lite samma sak som att alla stör sig på att domarna blåser sönder matcherna för tillfället. Är bara domarna konsekventa är det faktiskt spelarnas skyldighet att anpassa sig. Det ska de nog kunna klara av tänker jag.

À Bientôt