”Örebro har verkligen rört runt med träsleven i grytan”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Örebro har verkligen rört runt med träsleven i grytan”

Nu har transferfönstret stängt och SHL-klubbarna kan inte ta in fler nyförvärv. Som spelare finns det forfarande möjlighet att röra sig till andra ligor då det fönstret stänger först efter OS. Det har in i det sista varit ganska go snurr på både rykten och värvningar.

Växjö valde att signera Dennis Rasmussen. Dennis som inte riktigt lyckats etablera sig i NHL återvänder nu till klubben som han lämnade efter säsongen 13/14. Jag tycker det är smart av Växjö att inte skriva mer än säsongen ut med Dennis. Han har säkert lite stukat självförtroende och är i nuläget anpassad till mindre rink. Det gör att han i mina ögon blir en bra andre – eller tredje kedjespelare. Det säger förresten en hel del om Växjös forwardsuppsättning som i mina ögon den bästa i SHL på väldigt länge. Det ska i alla fall bli kul att följa Dennis i SHL igen och är med bra självförtroende en klasspelare.

Örebro har verkligen rört runt med träsleven i grytan. Man har tagit in fyra nya spelare och hyrt ut Libor Hudacek till Färjestad. Dessutom har man i tränarstaben tagit in Chris Hamilton som performence coach, vilket för mig är ett nytt uttryck. Har inte Örebrospelarna haft möjligheten till att få hjälp kring att bygga upp sitt mentala innan, så är det här definitivt helt rätt beslut. Efter uppehållet går laget in i ett viktigt slutskede i en jämn tabell. Att mentalt kunna hantera pressen av att varje match är så otroligt viktigt, kan bli skillnaden från kval eller inte. Laget bröt sin urusla form i förra veckan då man besegrade Brynäs på bortaplan. Är det månne Hamiltoneffekten direkt?

Karlskrona knyter upp den otroligt rutinerade Johan Holmqvist. Honken är förmodligen en av de största orsakerna till att KHK fortfarande spelar i SHL. Han var en jätte när KHK kvalde förra gången. Nu hoppas man som KHK-supporter på en favorit i repris. Jag står nämligen fast vid min känsla att det blir kval för KHK. Väl där gäller det att ha alla pusselbitarna på plats oavsett om man har motståndare eller domare mot sig. Honken kan faktiskt vara just den pusselbiten.

Övriga spännande värvningar är lite rutinerade hemvändare:

Per Ledin har äntligen hittat hem till sitt Luleå. Där kommer han göra betydligt mer nytta än i Karlskrona. Han är definitivt villig att offra sig mer i Norrbotten än i Blekinge. Det kanske en del supporters har svårt i att förstå eller kanske framför allt acceptera. Jag tycker det är helt logiskt. Ett hjärta för en klubb betyder den där extra procenten. Framför allt i ett läge som Ledin är i när bäst före datum står och bankar på dörren.

Leksand blev aldrig riktigt bra för Fredrik Lindgren. Lindgren som ”ville ha något nytt” och begav sig till Dalarna inför säsongen, vänder hem till det gamla igen. Efter 14 säsonger i Skellefteå vet han var han ska gå i korridorerna om man säger så. Ingen behöver berätta för Lindgren om Skellefteås värderingar och tankesätt och han kommer smälta in snabbt i gruppen. Rent prestationsmässigt har han under säsongen inte rosat marknaden. Jag upplever han som en värvning med bakgrund av mer hjärta för klubben, än för sin kapacitet.

Många av SHL-klubbarna har faktiskt kikat ner och hittat nyförvärv i Hockeyallsvenskan, vilket gläder mig.  Ska bli otroligt intressant vem av alla ”sista minuten” värvningar som lyckas bäst. Kanske är det en ålderstigen Per Ledin som får sitt Luleå till att skrälla rejält i ett slutspel?

À Bientôt,
Andrée Brendheden