Brendheden: ”Örebro gör rätt”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Örebro gör rätt”

Då fick vi se sista bladet vändas i boken om Örebro och Sundblad – Liimatainens resa tillsammans. Ska vi försöka skriva ihop en sammanfattning från nyss avslutat kapitel. Sundblad har tillsammans med sina kollegor haft en tuff tid. De har trots relativt hyfsat spelarmaterial inte fått det att stämma. Inte alls enligt mig faktiskt. Laget har fortsatt svårt att hitta sin egen identitet och känns som de söker och söker efter en väl formad figur att passa in i.

Kanske kan Jörgen Jönsson komma och bidra med att måttanpassa den figursydda kostymen. Han gjorde ett bra jobb i Växjö och känns om inte annat som en bra ”få alla att må bra”-kille. Örebro gör rätt i att justera i tränarkonstellationen. Skräddaren har inte löpt iväg än. Men det börjar bli dags för Örebro att haffa tag i honom och be honom hitta Örebros röda tråd i spelet och i verksamheten.

Ännu en gång blir en del av tränartrojkan kvar, i Örebros fall i form av Niklas Eriksson. Nu har både Brynäs, Hv71 och Örebro valt att behålla delar av tränaruppsättningen vid omstrukturering. Många med mig var tveksamma till att ”Lillis” skulle kunna vända på någonting i Hv71, trots deras fina corsi. Nu har Hv71 två raka i form av starka segrar mot Rögle och Växjö. Det blev inte så jäkla kass ändå…

Brynäs har sedan man valde att satsa på Magnus Sundquist verkligen gått starkt. Laget är nu ett av seriens formstarkaste lag. Inför säsongen kändes Brynäs som en stark defensiv maskin, men med kanske lite mindre offensiv spets. Nu har man verkligen börjat formera den defensiven och spelar ett mycket bättre och tajtare försvarsspel. Det blev inte så jäkla kass ändå…

Det är verkligen intressant det här tycker jag. I många fall vill man vid ett tränarbyte ha in en ny röst. Man vill få en känsla av att allt börjar om på ruta ett utan någon som helst historik. Alla krigar på samma villkor och ingen spelare är mer värd än sin kompis i omklädningsrummet. Det har inte hänt i Hv71 eller i Brynäs. I dessa två fallen får man ju nu helt plötsligt en tanke om verkligen Lillis och Sundquist fått påverka tillräckligt, eller har de varit nickedockor? Funderingen nu blir mer om det ska hålla på sikt eller inte. Är det kanske så att de egentliga hockeyhjärnorna nu fått träda fram i rampljuset. Det kanske är därför som lagen börjar leverera trots att spelarna hört nuvarande tränarrösten förr.

Idag är det full omgång i SHL. Gillar framför allt tre matcher när man kikar på spelschemat.


Djurgården–Skellefteå

Djurgården som fick åtta spelare uttagna till landslaget här i veckan, tar emot Skellefteå. Den är intressant. Skellefteå är lite varannan-match-lag och kan mycket väl vinna på Hovet. Förresten kommer Djurgården absolut inte att på kort sikt dra nytta av att ha halva sitt lag i landslaget. Det kommer troligtvis märkas efter den landslagssamlingen med ett slitet Djurgården som resultat av det.

Hemmaseger? Spela till 1,82


SKÅNEDERBY

En match som enligt Malmötränaren Peter Andersson går utanför tabellen. Det är ett krig och helt omöjligt att sia om resultatet. Malmö kom hem sent i tisdags och kan möjligt vara slitna efter CHL-spel, eller drar de nytta av att ha spelat match? Vem vet? Rögle visar bra form och lär vara sugna på att vid vinst lägga sig på lika många poäng som Malmö. En som lär njuta lite extra är väl Ted Brithén som helt välförtjänt signerade nytt (säkerligen guldkantat) kontrakt i veckan. Fyra år och nu kan det mycket väl vara så att Brithén landat på hemmaplan för gott.

Över 5,5 mål i derbyt? Spela till 2,90


Färjestad–Luleå

Ettan mot tvåan i tabellen. Färjestad-Luleå. Det räcker väl så. Blir inte dålig stämning på läktaren i Karlstad!

Michael Lindqvist gör mål? Spela till 4,00


Var i tisdags på ett välarrangerat sponsorevenemang i Lindab Arena. Älskar när supporters liksom laddat för att våga kräma ur sig någon go kommentar till en spelare. I omklädningsrummet lyckades jag höra när Lucas Elvenes fick frågan från en supporter varför han spelade så jäkla svårt i powerplay. Den diagonalpassen han försöker slå går aldrig hem! Jag smågarvade bakom kulisserna. Det konstruktiva spelet från Elvenes har säkert supportern i ren ilska skrikit sig hes på.

À Bientôt