Brendheden om Rögle: ”Utmanar om guldet”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden om Rögle: ”Utmanar om guldet”

Satt hemma och följde lördagens underbara hockeyomgång. Det börjar verkligen bli lite slutspelskaraktär på matcherna nu. Det är lite smågrinigt, det är lite småfult och det är betydligt mer känslor. Poängen börjar bli så pass betydelsefulla att lagen inte har råd med att sumpa bort en match med en dålig prestation.

Rögle är definitivt veckans lag med tre segrar och med fantastiskt spel. I lördags var det verkligen en rejäl drabbning i Ängelholm mot Frölunda. Rögle har alltså besegrat Frölunda i samtliga fyra matcher under årets grundserie. Det är ta mig tusan fet respekt på den. Inte för att det i sammanhanget gör skillnad i ett eventuellt slutspel men det sätter ändå en stämpel på Rögles kvaliteter. Matchen mot Frölunda var överlag en av säsongens bättre med otroligt tufft och bra spel av två riktigt bra lag. Rögle var fenomenala i den andra perioden och med det spelet förstår man journalisternas tugg om SM-guld. Sen är det sjukt mycket som ska klaffa för ett lag som Rögle. Men en sak är säker, där finns underlag för att utmana om guldet.

Inför sin fanatiska hemmapublik är det inte ovanligt att det blir ett par billiga powerplay precis som i lördags. Joel fick ett tidigt matchstraff med följande avstängning på en match. Detta efter att inte riktigt hängt med i Bristedts snabba riktningsförändring. Inget medvetet men en sådan smäll kan ta väldigt illa. Rätt med matchstraff men anser det hade räckt där. Har själv fått ett par sådana smällar. En gav ett dåligt ledband och en gav lårskada med operation som resultat. Bristedt verkar dock vara av lite bättre virke än undertecknad. Angående Bristed så såg det mycket värre ut när han brakade in i en icke stängd båsdörr. För vetenskap så är den dörren kass. Smäller du igen den så stänger den inte. Du måste trycka ner haspen manuellt men det är faktiskt inte så lätt för någon att veta som inte tillbringar vardagskvällarna i den hallen.


Spela på SHL


Uffe tycker inte att hans Leksand är duktiga på att spela snabb ishockey. Det låter inte så bra i mina öron då typ 95 % av dagens ishockey bygger på fart. Uffe måste ut och leta efter rätt drivmedel för att få fart på sina mannar. För tillfället så räcker det inte med att gå på blyfritt. Smäll i diesel i tankarna och förbered laget på ett kval. Det är där som det gäller att vara som bäst. Imorgon får Leksand hoppas på att Rögle har en baksmälla från i lördags. Det kanske kan ge en möjlighet att ta poäng.

Oskarshamn var nära att knäppa en av storebröderna på näsan i lördags. Växjö lyckades till slut ta en blytung seger. Den här matchen var så oerhört viktig för Lakers som efter en katastrofvecka till slut fick med sig lite poäng. När jag kom till Lakers i början på 2000-talet var IKO så långt före Lakers både sportsligt och organisatoriskt. Det har hänt ganska mycket under dessa år. IKO har behållit sitt blåställ där man för tillfället gästspelar med V-ringad tröja. Lakers har däremot iklätt sig en frack som suttit figursydd under ett antal år men som nu börjat släppa i sömmarna. Den här matchen betydde alltså mer än bara tre poäng. Att fracken fortfarande går före V-ringad till finrummet betyder att Växjö inte gett upp hoppet om en skräddare. En skräddare som kan hjälpa laget med nuvarande bekymmer.

Grattis till Johannes Salmonsson som gör sin bästa målsäsong i högsta serien. Fantastiskt att det gick vägen i den 7:e klubben och som mest uträknad. Detta ger förmodligen möjlighet till fortsatt spel i högsta serien. Sen om det är i IKO eller annan förening spelar ingen roll, väl värd ett kontrakt oavsett.

Topp 7-dramatiken gör att man kan vakna till mitt i natten med ett leende. Den ger oss hockeyälskare en ljusglimt i det förbannade regniga och tråkiga vädret.

À Bientôt