Brendheden om kvartsfinalerna

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden om kvartsfinalerna

Brynäs- Växjö

Nu börjar det bli tomt på bensin, diesel, gas eller andra drivmedel hos Brynäs. Att man fått slita hårt på vissa spelare syntes i torsdags. Det är framför allt synligt på spelare som normalt sett har betydligt mindre istid än vad de ligger på i nuläget. De har en inarbetat fysisk nivå som är svår att förändra i slutskedet på säsongen. Växjö vann skotten i den andra perioden med 16–0. Det kan inte vara ofta ett lag skjuter noll skott på mål. Det ökade inte direkt möjligheten till reducering för Brynäs, om man säger så. Eric Martinsson är en spelare i Växjö som producerar i kvartsfinalspelet. Eric har redan gjort två mål i slutspelet vilket kan jämföras med tre mål på 46 matcher i grundserien. Jag tycker att hans spelstil passar bra i slutspel. Hans risktagande och ibland överkonstruktiva spel blir på något vis mer förlåtande i slutspelet. Beror kanske på en ökad vaksamhet hos medspelare och lite hårdare arbetsinsatser vid misstag. Fortsätter han leverera är han Växjös viktigaste back och blir definitivt en kandidat att vinna backarnas poängliga i slutspelet.

Växjö att vinna SM-guld [2.05]

Linköping – Djurgården

Linköping har verkligen börjat få en tro på det de gör. Efter att fått stryk med uddamålet i torsdags är de närmare Djurgården än för ett par dagar sedan. För LHC får man hoppas på att ”Monstret” frisknat till och att Nick Sörensen kan bli aktuell för spel. Det är två viktiga kuggar som verkligen gör skillnad för LHC. Djurgården vill med sin fart försöka att kräma ur energin från LHC. Axel Jonsson Fjällby är bara så läcker när han i torsdags sätter 4–2 målet. Utan att en enda gång vända ner blicken på pucken skjuter han sitt skott välplacerat och distinkt. En tittfint som heter duga. Han kan bli en riktigt favorit bland barnen denna kille. Killar som sprider hockeyfrillor är alltid värda att uppmärksamma. Nu ska min 8-åring skaffa lite längre hår säger han, det ska ju synas under hjälmen.

Ska LHC fortsätta vinna mot DIF hemma eller det är dags för stockholmarna att bryta den trenden?

Djurgården att vinna SM-guld [4.75]

Malmö-Frölunda

Det här är jämt. Malmö har än så länge lyckats med att neutralisera Frölundas stjärnlirare. Mursak, Olofsson, Lasch med flera har en svartröd krigare nära sig så fort de har pucken. Frölunda kom åter igen i den tredje perioden och vände och vann. Malmö tycker jag än en gång blir lite fega och defensiva i slutet på matchen. Att lägga sig på försvar med ett måls försprång i Scandinavium, det håller inte! Mylläris smäll på Ryan Lasch var förbannat onödig och sker lååångt ifrån pucken. Hoppas verkligen att Lasch är tillbaka snart igen och att smällen inte tog så allvarligt som det såg ut. Det var ju en märkbart groggy Lasch som vinglade ut från spelarbåset. Imorgon ska jag se matchen live i Malmö och hoppas på en grym match med riktig slutspelsstämning!

Frölunda att vinna SM-guld [5.00]

Skellefteå – Färjestad

Här finns det ett mönster som varit sig likt tidigare kvartsfinaler:

  • Joni Ortio äger målvaktsmatchen mot sina konkurrenter och är tokhet i kassen.
  • Skellefteå är sylvassa när de får sina målchanser och har toppspelare som levererar.
  • Färjestadsspelarna kör runt och gnäller på domaren och har svårt att koncentrera sig på sin egen prestation. Dick Axelsson är ett tydligt exempel på när frustrationen tagit över förmågan att prestera.
  • Tyvärr har vi även sett situationer där Jocke Lindström och Oskar Steen varit inblandade. Lindström klarade sig undan avstängning för sin crosschecking i kvartsfinal ett. Igår körde Lindström över Steen i en ”blindside” tackling. Den här gången tror jag inte att han kommer klara sig undan straff, vilket är rätt anser jag.

Den här säsongen tycker jag vi fått bättre styr på huvudtacklingar. Tyvärr har det ändrats i slutspelet. Igår ser vi två ”blindside” tacklingar där antagligen en av dem resulterar i huvudskada. Det här är en ren jäkla fråga om respekt för sin motståndare. Det visade varken Mylläri eller Lindström i går och jag hoppas de får märkbart hårda straff!

*Det är nu klart att Lindström stängs av i fem matcher, och Mylläri i tre. 

Skellefteå att vinna SM-guld [4.00]

À Bientôt,
Andrée