Brendheden: ”Nu finns där glöd och glädje”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Nu finns där glöd och glädje”

Igår kväll försökte jag multitaska mig igenom tre olika matcher på en och samma gång. Det är så man upplever omgångarna nu med en känsla av att man vill se flera matcher på samma gång. Framför allt så är det i mina ögon fortfarande bottenstriden som kittlar.

Linköping gjorde en stark match när man besegrade Rögle hemma med 5–3. Det var fjärde raka segern för LHC. Jag ser absolut vissa förändringar i spelet hos LHC och då kanske framför allt i försvarsspelet. Men det är inte det som är den största skillnaden nu mot tidigare kräftgång. Nu finns där glöd, glädje och engagemang i laget. Vid varje mål så firar man som om det var helt avgörande. Det dansas, skrattas, görs high five och det ger en go känsla när man ser det. Det gillar jag.

Ibland behöver man inte göra hockey svårare än det redan är. Spela enkelt och ordentligt när det behövs, vinn din man mot man-kamp, och ge allt för laget. Det tillsammans med en målvakt som räddar det man kan förvänta sig, så får man ett ok hockeylag. Ett lag som tack vare den gemensamma känslan för gruppen, blir svårslaget. Där tycker jag LHC nu börjar kvalificera in och det ser onekligen bra ut nu för att undvika den ödestigna kvalmatchen, om att åka ur finrummet.


Spela på SHL


Ett lag som inte alls mår bra är HV71. Igår led jag faktiskt med laget som gjorde en krigarinsats jag inte sett laget göra på ett bra tag. Nu fanns där lite fighting spirit i laget. Priset man var villig att ta för att vinna var betydligt högre än på länge. Ändå åker man hemåt utan en enda poäng. Det tack vare ett boxplay i slutet på matchen där stressfaktorn övervann kylan. I stället för att avvakta lite i sitt boxplay tokrusade man ut med två backar i hörnet. Kvar lämnades stackars Filip Sandberg som fick se Melart enkelt bomba in 2–1 till Växjö. Det är så talande för ett lag i extrem motvind. Ofta görs misstagen på ett så pass tydligt sätt att motståndarna utnyttjar dem. Hv71 måste ta med sig det som var bra och bygga vidare på det. Det är för övrigt så jäkla lätt för oss att säga som sitter bredvid, när frustrationen och ilskan över att förlora kokar över hos spelarna.


Växjö ser ut att vinna serien. Intressant match mot Rögle imorgon. Rögles form är lite svagare och framför allt så har defensiven börjat hacka lite. Blir en kamp om tronen!

Växjö vinner grundserien? (Odds 1.80)


Frölunda gör precis som HV71 sin bästa match på länge, men förlorar ändå mot Skellefteå med 4–3. Joakim Lindström passerade 40 poäng för sjunde gången under en SHL-säsong. Det är respekt!

Oskarshamn älskar att möta Djurgården som man i år slår i samtliga möten. Igår tog Oskarshamn en superviktig trepoängare i en 4–2-seger. Det var viktigt för Oskarshamn att studsa tillbaka efter den svaga insatsen mot Rögle i tisdags.

Leksand vinner enkelt mot ett svagt Brynäs med 4–0. Matchen går i skuggan av det fina arrangemanget som Leksands Superstars anordnat i ”Halsdukens dag”. Fantastiskt initiativ till bra ändamål och att se Tobias Forsberg på isen igen, gav rysningar. 10 987 halsdukar såldes och prydde den redan så vackra Tegera Arena. Magiskt!

Luleå har efter 0-3 hemma mot Örebro nu sju raka förluster. Sju raka! Luleå? Den såg man inte komma. För tillfället tänks det nog en hel del hos Bulan och gänget.

Håll avstånd och ta hand om varandra.

À Bientôt