Brendheden: ”Nu är det han som har huvudrollen”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Nu är det han som har huvudrollen”

Det funkar tydligen hur bra som helst att gå på bio utan popcorn. Det har Växjös Erik Källgren bevisat. De är inte lätt att gå in i salongen och spela andrefiol när huvudrollsinnehavaren lämnat scenen. Men Källgren har tydligt visat att det var precis den här chansen han väntat på. Att få möjligheten att stå där längst fram på scenen och visa publiken vad han kan. Nu är det han som har huvudrollen.

Örebro förlorade igår en minst sagt målsnål historia. Det var kamp och känslor och precis lika kontrollerat spel som i de tidigare semifinalerna. Den var återigen firma Karlström-Holmberg-Sylvegård som klev fram. Det är precis det här som behöver ske om det ska bära långt i ett slutspel. Några oväntade spelare höjer sig och presterar betydligt bättre än under serielunken. Då behöver inte spelare som Rosén, Pettersson och Calof vara outstanding hela tiden. Sylvegårds 1–0-mål igår var ett underbart vackert hockeymål. Det visade sig att det målet räckte långt igår och nu har Växjö matchboll ikväll. Det hetsades lite mer igår och det har bäddats upp för en riktigt grinig match ikväll. Till och med Jhonas Enroth var lite provocerande igår och vattnade Växjöspelare. Örebro kommer inte och vika ner sig och måste vinna ikväll.


Växjö tar guld: Odds 2.25


Rögle har verkligen skaffat sig ett minst sagt bra läge att avancera till final. Efter två oerhört bra och tajta hockeymatcher leder skåningarna med två noll i matcher. Precis som alla på förhand spekulerade så har den här semifinalserien verkligen innehållit det mesta. Skellefteå har i alla fall i 5 av 6 perioder bjudit Rögle på rejäl svängom. Det har varit matcher i extremt tempo med väldigt fysiskt spel. Rögle har precis som Växjö lyckats få lite otippade spelare att pricka storformen. Adam Edström har jag faktiskt gillat hela säsongen men nu har han ju vuxit (inte på längden då) till en av Rögles bästa. Han är i särklass den spelare som på egen hand skapats sig flest frilägen och öppna lägen under hela säsongen. Tyvärr ofta med negativt utfall. Får han ordning på det kan han lätta göra 20 kassar under en säsong. Lite orostecken för Rögle om både Zaar och Seider missar kvällens match. Vi snackar alltså seriens bäste back i mitt tycke, och poängligavinnaren. Det är inte vilka avbräck som helst.


Rögle tar guld: Odds 1.90


Vi måste väl också nämna lite om diskussionen kring mål eller inte mål. I fredags dömdes Skellefteås mål bort efter att Rifalk blivit störd. Helt rätt i mina ögon. Klubban blir hindrad från att täppa igen luckan mellan benen där pucken letar sig in. I lördags blir Leon Bristedts mål godkänt. Helt fel i mitt tycke då jag tycker att Rögles Ekeståhl-Jonsson trycker till Lindvalls högra benskydd tillräckligt för att störa honom. Han får en viss korrigering i sin förflyttning och kommer ur ordinarie position. Den pucken hade han kunnat ta med rätt position. Förstår verkligen Skellefteås frustration här och hade det drabbat Rögle hade Cam Abbot kokat över.

Gillade för övrigt att höra lite läktarsång igen när Rögles magiska hemmaklack i fredags fick chansen att låna lite restaurang och logestolar. Gillade däremot inte Ilari Melats tackling på Abols i fredags. Fem matcher avstängning blev det. Melart är en stöttepelare i försvaret och det här kan i längden stå Växjö dyrt. Osmart i mitt tycke.

Det är bara att ladda för kvällen då finallagen kan bli klara. Även om jag är säker på att både Skellefteå och Örebro inte är sugna på att redan ta semester.

Håll avstånd och ta hand om varandra!

À Bientôt