Mora-Örebro, ”Sjöa” och Elias mjuka klubba

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Mora-Örebro, ”Sjöa” och Elias mjuka klubba

Jag har aldrig varit så lycklig över att komma till Mora som jag var 18.43 i söndags. Då gled jag över mållinjen på Vasaloppet 2018. Eller frågan är om jag gled så himla mycket egentligen men på något sätt tog jag mig framåt och till slut i mål.

Mora vände i tisdags ett 0–2 underläge till en imponerande 6–2-vinst mot Brynäs. Ikväll är det sååå spännande i Jalas Arena. Då kommer Örebro dit på besök. Frågan är om Örebro är lika lyckliga över att komma till Mora som jag var i söndags? Det tror jag inte. Trots att de har tre poängs försprång och bättre målskillnad, så önskar de säkerligen inte ett scenario där lagen står på lika många poäng inför den sista omgången. Men oj, vad det hade varit raffinerande.

Jag ska själv stå i Lindab Arena imorgon och snacka upp Rögles match mot Färjestad hemma. Det kommer troligtvis handla mest om att njuta och för en gång skull spela avslappnat för Röglespelarna. De är ju faktiskt klara för SHL även kommande säsong. Det firades direkt med att enligt rykte signa en riktig demonpjäs i Mattias Sjögren. ”Sjöa” verkar ha bestämt sig för att flytta hem och spela i Rögle vilket gläder hela Ängelholm. Jag har själv spelat med ”Sjöa” när han kom upp som yngre talang i A-laget. En sjukt vältränad och seriös kille som passar perfekt i Abbotts kravbild. Han och jag bar ofta varandra upp och ner för trappor vilket var träningstypen som gällde just då. Sjögren är redan en kultspelare i Rögle och kommer definitivt vara lagkapten nästa säsong. Bra värvning Rögle!

Striden kring topp sex är fortfarande högdramatisk. Jag tror att Växjö, Frölunda & Djurgården blir topp tre i nämnd ordning. Sen slåss Färjestad, Malmö, Skellefteå, HV71 och Luleå om de övriga kvartsfinalplatserna. Det kommer troligtvis inte avgöras förrän i den sista omgången på lördag. Så här tror jag att tabellen slutar:

  1. Växjö 116 poäng – de besegrar både Malmö hemma och LHC på bortaplan.
  2. Frölunda 94 poäng – besegrar enkelt både KHK borta och Brynäs hemma.
  3. Djurgården 93 poäng – vinner mot HV71 hemma men förlorar mot Örebro borta.
  4. Färjestad 90 poäng – vinner Rögle borta och HV71 hemma.
  5. Malmö 86 poäng – förlorar i Växjö men vinner Mora hemma.
  6. Skellefteå 85 poäng – förlorar i Luleå men vinner mot KHK hemma.
  7. Luleå 84 poäng – Vinner i Skellefteå och även mot Rögle på lördag.
  8. HV71 80 poäng – förlorar både mot Djurgården och Färjestad på bortaplan.

Annars hoppas många just nu på Elias Pettersson. De håller tummarna att han lyckas skrapa ihop fyra poäng till och därmed passera Kenta Nilssons juniorrekord från säsongen 75/76. Vi får se om Elias mäktar med detta. Elias som enligt rykte ska spela med sinnessjukt mjuka klubbor som nästan kvalificerar in sig som en juniorklubba. Lyckas man som Elias att lära sig att utnyttja rekylen i flexen behöver man inte köra runt med järnspett på isen. Det har ju gått bra än så länge för den magiske Elias trots sitt mjuka trollspö! Ryker rekordet eller inte? Efter helgen vet vi svaret på det.

Elias Pettersson gör minst fyra poäng på de två sista matcherna [5.00]. Spela här! 

Vi vet också vilka som kommer topp 6, vilka som får kvala och vilka som ska spela åttondelsfinal. Det närmar sig slutet på en lång grundserie och mycket står fortfarande på spel. Kul att vi har spänning in i det sista!

À Bientôt,
Andrée