Brendheden: ”Luleå är en vass guldkandidat”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Luleå är en vass guldkandidat”

God fortsättning till er alla. Hoppas ni som jag njutit av högkvalitativa matcher under mellandagarna. Publikfesterna har avlöst varandra och allt vad heter julfirande kändes det som tomten fick med sig på släden mot Nordpolen. Efter Agnetas nyårskarameller ska vi nu gå in i en intensiv matchperiod i serien. En månad där mycket kommer att avgöras.

Två lag har imponerat mest på mig under mellandagarna. Luleå och Rögle. Luleå har brottat ner två tungviktare i Frölunda och Färjestad och känns allt mer som en vass guldkandidat. Luleå har i mina ögon haft ett par säsonger av känslan att snart så blir det riktigt bra. Skillnaden i år är att Luleå har höjt sin högsta nivå. När de spelar som bäst så är de fruktansvärt svårslagna. Då är de för tillfället bäst i serien. Den stora frågan är inte om Luleå är så här bra. Den stora frågan är om Frölunda eller exempelvis Färjestad kan höja sig i ett slutspel och då kunna matcha Luleå. Det tror jag, men som Luleå spelar nu blir det inte lätt att slå laget över sju matcher.

Rögle måste också nämnas. Att ha så många skador på tongivande spelare och ändå ta 8 av 9 poäng är snudd på bragdvarning. Spelare lånas in från Kristianstad och Tingsryd, juniorer flyttas upp och alla kommer in och gör det med bravur. Det är det som stärker ett lag. När alla som får förtroende och mer speltid höjer sig och spelar bättre än någonsin. Det är det som gör att Rögle faktiskt kan bli riktigt bra i vår. Kommer spelare som Schira, Gelinas, Sjögren, Sörensen, Hansson med flera tillbaka och hittar formen, ja då kan Hasse Andersson nog ta fram gitarren i vår. Då kommer det att blomstra guld och gröna skogar i Ängelholm.


Spela på morgondagens SHL


Djurgården drabbades av magsjukor och vann ändå mot Skellefteå i ett kokande Globen. Det är det som gör att jag ändå har en liten känsla av att Djurgården kan bli farliga. I Globen eller på Hovet kan den värsta maginfluensan till och med kännas helt ok. Josefsson är alla dagar i veckan en av seriens bästa spelare och börjar Hultström leverera i powerplay så ser det trots allt lite intressant ut för stockholmarna. De måste däremot börja behärska sina känslor lite bättre och inte tappa taget i matcherna. Mot Rögle senast hade de ett kanonläge för tre poäng. Men när fokus i stället hamnade på domarna så var matchen körd. Blir fascinerad när man som spelare med pucken i kontroll står och skriker på domaren i stället för att lira. Då har man verkligen tappat det. Sen vet jag att Axelsson krävde en personlig ursäkt av domarna efter matchen, tveksam till om den genomfördes, oavsett vad han nu sa eller inte för att få sin misconduct.

Imorgon är det dags igen för SHL-omgång och vi fick en liten smygstart på det nya året redan igår då Färjestad besegrade Linköping med 3–1. Men faktum är att Linköping gör en riktigt bra bortamatch och Färjestad ska vara väldigt nöjda med tre poäng. Jag hade Ejdsell högt upp i poängligan inför säsongen och med sina 13 kassar så delar han nu skytteligaledningen med sin polare Michael Lindqvist. Det kommer att bli många fler från den reslige forwarden, det kan jag lova. Igår vände han på egen hand matchen till seger.

Ha en fin hockeyhelg,

À Bientôt