Brendheden: ”Kommer krävas mer av Rögle”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Kommer krävas mer av Rögle”

Rögles supporters hade i lördags laddat med att klä in E4:an i grönt och vitt. Det fanns nytryckta dekaler på bussen med texten ”Nu går vi för guld”. Hela Ängelholm gick runt i matchtröjor. Min granne hade tagit på sig sina Röglestrumpor som han tydligt stoppat ner sina joggingbyxor i. Det givetvis för att framhäva den grönvita logotypen. Den svenska flaggan var utbytt mot Rögles flagga. Men andra ord så var det en hel stad som i lördags bänkade sig framför tv:n för att följa sitt kära lag.

Mitt i euforin över att ha tagit sig till final så har det nästan glömts bort att tänka på vilka som är motståndare. Ett Växjö som kom före Rögle i serien och som har betydligt mer rutin över att vara med att slåss om ett guld. Ett Växjö som dessutom enligt många experter inte kommer att kunna matcha detta Rögle, och som får slå ur underläge. Det hade halva Ängelholm glömt bort i lördags eftermiddag. Efter att sett första finalmatchen hade nog däremot de flesta blivit påminda om Växjös kvaliteter.

Det var nämligen en finalmatch som blev precis som Växjö och hans Sam Hallam önskade. Rögle förde spelet och hade mycket puck. De snurrade runt i anfallszon (i hörnorna) och spelade som vanligt brett på sina backar. Växjö hade ett extremt tålamod i sitt spel. Låg hela tiden på rätt sida och i skottlinje. Sen när de fick läge vände de spelet extremt snabbt och skapade på så vis bra målchanser. Även om Rögle började bäst och även hade stor fördel i skottstatistiken till att börja med kändes det inte riktigt nära. De skott som tog sig förbi Växjömuren plockades som löst hängande frukt av Källgren i målet. Rögle fick inte in spelare framför Källgren för att störa. Växjö däremot skapade många tydliga målchanser och tog sig in i ansiktet på Rifalk vid varje backskott. Gynges 1–0 mål är ett tydligt exempel på det.


Växjö vinner guld? Odds: 1.53


Det är precis så här det kommer att se ut i finalserien. Det är också precis så här som Växjö måste spela för att besegra Rögle. Lyckas Växjö med samma tålamod som i match ett så kommer det krävas mer av Rögle för att vinna. Det kommer inte att räcka med att spela ok. Många kan tycka det är en tråkhockey som inte alls attraherar oss åskådare. Men det skiter nog Hallam och gänget i. Det spelar ingen roll hur man vinner, bara man vinner.

Sam Hallam är fruktansvärt smart som i presskonferensen efter matchen nämnder att Seider spelar efter en egen regelbok. Hallam menade på att det är höga händer och ofta spel på gränsen från den magiska tysken. Att Seider kommer få en tvåminutersutvisning ikväll måste det vara väldigt låga odds på. Jag lovar er att domarna kommer hålla ett extra öga på Seider. Medvetet eller omedvetet men Hallams bete kommer de förmodligen att svälja. Då har den gode Hallam ännu en gång gjort ett smart drag.

Ikväll är det finalmatch nummer två och den är jätteviktig för Rögle. Förlust ikväll igen så blir det otroligt stor press till torsdagens hemmamatch. Rögle måste upp i sitt spel för annars tror jag Växjös tålamod och taktik kan ge dem 2–0 i matcher.


Till oddsen på SM-finalen


Håll avstånd och ta hand om varandra!

À Bientôt