Brendheden: ”Knyt näven för en fantastisk säsong”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Knyt näven för en fantastisk säsong”

När jag sist satte mig ner för att skriva ihop en text så väntade ett SHL-slutspel runt hörnet. Ett på förhand helt ovisst slutspel med säkerligen många nervkittlande drabbningar. Så blev det inte. Givetvis en enorm besvikelse just där och då, men med facit i hand ett korrekt beslut som inte kan ifrågasättas. Hälsan måste gå före allt annat.

Nu har sommaren passerat. En sommar som för många varit fylld med hemmaprojekt och utforskande av smultronställen i vårt fantastiska land. När sommaren är slut närmar det sig således höst och ny SHL-säsong. En säsong som fortfarande innehåller massvis med frågetecken kring publikdiskussionen.

Jag förstår givetvis att det är många som letar efter entusiasm till säsongen och som tycker det är svintråkigt att vi är där vi är. MEN, vi får helt enkelt lämna det åt sidan och fokusera på det vi vet och det vi kan påverka. Vi vet att det är seriepremiär den 19:e september. Det är det vi ska rätta oss efter oavsett publik på läktaren eller ej. Vi kan också påverka det aktuella läget genom att knyta näven och faktiskt se fram emot en fantastisk säsong med många goa hockeyögonblick.


Spela på SHL


Lagen är rustade och kommer kräva att den mediala uppmärksamheten är minst lika bra som vanligt. Spelarna kommer att göra allt de kan för att vi supportrar inte ska få en känsla av att det är träningsmatcher vi beskådar. Det kommer inte att vikas en tum kan jag säga. Det finns en alltför stark professionalitet för att spelarna ska såsa omkring.

Jag tror också att den ekonomiska biten kommer att spela stor roll under den här säsongen. Klubbarna kommer få strama åt spargrisarna och i framtiden finns det förmodligen inte utrymme att ge lika höga löner. Det gör att spelarna inte bara spelar för sin sportsliga framtid utan även kanske mer för sin egen plånbok än vanligtvis. Vad jag menar är att klubbarna i framtiden inte kan spendera samma löner på en 5–6 :e back som man gör i dag. Så det gäller för spelarna att ta mycket plats i år. Här har förmodligen spelarna en annan åsikt. De menar säkert på att deras artistvärde fått sig en boost när folk hemma i stugorna suktar mer än någonsin efter ishockey, och att få se sina favoriter. Vi får väl se vart den ekonomiska pendeln slår. Jag tror personligen vi kommer att få se en förändring world wide. Kanske inte mer än sunt, eller?

Försäsongen är i full gång där HV71 kanske imponerar mest medan Leksand och Djurgården imponerar minst. Svårt det här med att analysera träningsmatcher. Har sett ett par stycken och har väl mest förundrats att lagen har så svårt att hitta rätt med bedömningen från domarna. Så svårt kan det inte vara. Den här veckan har en del lag sina genrep. Det kan ge lite mer indikation till vart man står. Ingen vill ju göra en dålig generalrepetition.

À Bientôt