Brendheden: ”Kärat ner mig lite i Kelleher”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Kärat ner mig lite i Kelleher”

Som en pinne i ögat, en stämpling på nageltrånget eller bara så förbannat härligt. Åsikterna är säkert väldigt skilda kring Oskarshamns framfart i serieupptakten. För ingen har väl kunnat undgå att nykomlingen IKO just nu är bäst i SHL. De leder serien. Laget som är så brutalt nederlagstippat (av mig också) leder serien. Jag bara älskar det. Tänk er själva om laget haft 0 poäng efter 4 omgångar och snacket varit ”vad var det vi sa!”. Inte särskilt kul för varken IKO eller SHL.

Jag drar direkt egna jämförelser med när vi var nykomlingar med Rögle 2009. Vi gick som ett snabbtåg i starten och ledde faktiskt serien efter omgång 18. Sen kom raset och säsongen avslutades likt ett gammalt ånglok som ändå orkade kvala sig kvar. Det är en låååång serie och förmodligen kommer Oskarshamn också få känna på det. Det är däremot bara att njuta så länge det varar och jag är förste person som lyfter på hatten om fallet blir annorlunda här. Har kärat ner mig lite i Tyler Kelleher som är skicklig. Sen har ju Tex Williamsson kommit in i den berömda målvaktszonen och är stundtals helt fenomenal.

På torsdag ska laget åka till Vida Arena för att möta Växjö. IKO leder serien och Växjö har noll poäng. Den hade man inte sett komma direkt. Jag har en känsla av att Williamsson gärna spikar igen mot sin ”förra” klubb och firar med dubbla isterband efter matchen. Vet ni förresten hur premiäromgången gick 2009 för Rögle? Vi förlorade mot Skellefteå på bortaplan med 5–4 efter sudden. Komiskt…

Växjö har noll poäng efter fyra omgångar. Det räcker väl att nämna det eller ska vi börja snacka kris direkt? Jag säger att det är kris. Växjö och framför allt publiken i stan har skaffat sig en framgångsvana. En vana som inte tillåter att laget kammat noll och där det givetvis redan nu blåser lite stormbyar. Målvakterna har vacklat och frågan är vem Hallam ställer i kassen på torsdag. Mycket intressant och viktig match.


Växjö slår Oskarshamn? Odds 1.88


Rögle har fått precis den start som det hypade Ängelholmslaget behövde. Detta dessutom med skador på viktiga spelare. Det är något på gång i nordvästra Skåne och det är inte att en lokal chipsleverantör även börjat göra ostbågar. Framför allt har man i år ett målvaktspar som kan göra skillnad och vinna matcher. Det saknade man ifjol. Rögle är bra i år.

En annan intressant start är Skellefteås. Joakim Lindström tvekade jag lite på inför årets säsong. Tänkte att någon gång måste produktionen ta slut. Det verkar inte direkt som Lindströms ammunition har börjat sina. 7 pinnar redan och ser pigg ut i spelet. Sjukt imponerande!

Alexander Holtz har gjort 2 baljor för sitt Djurgården. Fler lär komma från denne sanslösa talang. Bara att se och njuta av honom så länge vi kan.

I morgon blir det Leksand-Brynäs i en klassisk drabbning där det blåvita laget ska fortsätta med sin fina hemmaform. Leksands start har hamnat lite i skuggan av Oskarshamns. Men laget med knäckebrödet gör det också riktigt bra. Kul att Jonas Ahnelöv visar ledaregenskaper direkt och ser ut att spela på sin normalt höga nivå igen. Han kommer bli viktig för Leksand. Måste dessutom säga att Leksands vita ställ är så förbannat vackert.

Ha en fin hockeyvecka!

À Bientôt