Brendheden: ”Inte resultatet man hoppats på”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Inte resultatet man hoppats på”

Gårdagen var fullspäckad med SHL-matcher. Linköping var kvällens stora förlorare. Detta då samtliga lag som LHC brottas med i den nedre regionen av tabellen lyckades vinna sina matcher.

Efter två raka förluster sedan Berts uttåg, kan man konstatera att den effekten av förändring inte gav resultatet man hoppats på. Nu väntar serieledande Rögle på bortaplan imorgon. Att Linköping ska vinna den matchen är det inte många som tror. Men det är inte alla som tror på tomten heller och ändå dyker han upp. Jonas Junland var tydlig med vad han tyckte om lagkamraten Costmars agerande innan Brynäs 3–2-mål. Att ta den offensiva trippingen var inget Junland accepterade. Jag gillar att man har högt i tak och är säker på att Costmar fattar sin klumpighet i situationen. Junland är frustrerad och tycker det är ett jäkla juniormisstag som laget blir lidande för. Inte så konstigt att känslorna bubblar och att han uttrycker allt i intervjun. Tror Costmar tål det.

Malmö fortsätter vinna och ser absolut ut som ett annat lag än före jul. Som boende i Ängelholm är det lite kriminellt att ge Sylvegård beröm, men det ska han ta mig tusan ha. Han har växt fram till precis den ledaren som Malmö behöver och dessutom öser han in mål. Han är tuff och oöm i sitt agerande på isen och visar tydlig karaktär. Bra Emil, och grattis till nytt mål igår i vinsten mot Örebro med 4–1.

Satt och kikade på HV71 som hade hyrt in en ryss som straffskytt. Eller förresten så var det Simon Önerud som leverade två högklassiga straffar och gav bonuspoängen till Jönköping. Det var i och för sig lika mycket inhyrde Markus Svenssons förtjänst. Han stod där i sin helvita målvaktsmask och visade prov på högklassigt målvaktsspel hela matchen. Lite som om han kom till Jönköping och alla plötsligt reflekterade i att ”Visst fasen han ska ju ha hjälm också. Kör du ner på Intersport Damberg och fixar en hjälm till Markus”. Damberg är för övrigt erfaren materialare i HV71.  Nu går korttidskontraktet ut till helgen för Markus Svensson och han har spelat till sig ett kontrakt i någon klubb, det vill jag lova. Gillade att man såg på spelarna i HV71 hur mycket matchen och vinsten betydde för laget. Har saknat det lite tidigare då de sett ut som uppdruckna ölburkar hela högen. Nu var det lite jäklar anamma. Dessutom stämde spelet och HV71 vann rättvist mot Leksand.


Missa inte senaste SHL-podden


Färjestad vann målrik match mot Rögle där målvaktsspelet i matchen inte kommer att gå till historieböckerna. Både Rifalk och Holm såg lite darriga ut. En som inte är darrig är tyske underbarnet Moritz Seider som hade ett mål och tre assist i matchen. Han påminner om en östtysk kulstötare på 80-talet i kombination med den vackraste skridskotekniken. Lägger man sedan till magiska händer och ögon i nacken, så förstår ni vilken framtida världsback han är. Bara att se och njuta!

Måste skriva ett par rader om Färjestads Adam Ginnings matchstraff också som jag inte alls höll med om. Om det hade varit en slowfoot så absolut ett matchstraff. Men nu får han en femma för tripping och den ser jag faktiskt som obegriplig. Max en tvåa och då kanske även en tvåa på Erik Andersson för att han hade Ginnings byxa som draghjälp.

Oskarshamn vann andra raka när man besegrade Djurgården med 4–3 på bortaplan. Det är otroligt starkt att vända på skutan efter 16 raka torskar och nu vinna andra raka.

Växjö vann också med 2–0 mot Skellefteå och är fortsatt starka. Det var väl en klassisk Växjöseger. Stabilt, genuint och inte mycket bjudningar till motståndarna. Kanske inte det roligaste att kika på men extremt effektivt. Laget tuffar vidare.

Luleå nollade Frölunda på bortaplan i sin 3–0-seger. Wallstedt kom tillbaka från JVM och visade att han är sugen på att nu gå in och visa vem som ska vara förstekeeper i Luleå.

Håll avstånd och ta hand om varandra.

À Bientôt