Inte nu igen…

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Inte nu igen…

Vi har läst i media om obetalda pensionspremier till Karlskronas spelare och om att organisationen släpar efter med inbetalningar. Det är inte bra, inte alls bra. Ni som kommer ihåg fjolåret känner igen problemen, för det var samma strul då nämligen. Då hade man gjort en missräkning på intäktssidan. Utan att veta för mycket om Karlskronas ekonomi (inget alls då alltså) så hoppas jag att inte att samma missräkning gjorts till den här säsongen.

KHK kommer säkert ordna upp de ekonomiska svårigheterna precis som man gjorde förra säsongen och spelarna kommer att få sina pensionsinbetalningar. Påverkas spelarna något av det här då? Ja, givetvis gör man det. Jämför med ett ”vanligt” företag ute på arbetsmarknaden. Ett företag som inte kunnat betala ut löner, pensioner, eller har hängs ut i media som ett bolag med taskig ekonomi. Hur kul tror du att det är att som anställd stämpla in där 07:00 en måndag morgon? En osäkerhet finns som gör att du kanske inte har fullt fokus på dina arbetsuppgifter. Du har lite enklare att ge upp om det är något som går emot dig under din arbetsdag. Du kanske till och med funderar på om det kanske finns någon annan arbetsgivare, som skulle vara intresserad över dina tjänster. Du oroar dig för hur räkningarna ska betalas om inte lönen kommer den 25: e osv. Allt detta är på många sätt lika i ett hockeylag. Jag tror att spelarna i KHK funderar mycket på den aktuella situationen. Den lilla funderingen räcker för att tappa någon procent i sin prestation. Den procenten har man inte råd att tappa i ett lag som KHK. Där behöver spelarna snarare överprestera istället för att sänka sin prestation på grund av ekonomiska oroligheter i föreningen.

När inga pengar till pension finns så passar KHK på att värva nytt. Dessutom är det en i många ögon redan pensionerad lirare i Per Ledin som värvas in. Jag förstår om viss förvirring uppstår bland spelarna. På ena sidan presenteras nyförvärv och på andra sidan är det obetalda pensionsinbetalning. Ledin finansieras enligt KHK genom att Alexander Deilert lämnat laget. Där blev då en påse pengar över som ska göra att Ledins ekonomiska del är löst. Sportsligt är det kanske fler frågetecken. Det ska bli spännande att se om Ledin orkar vara samma ”jobbiga” spelartyp som han alltid varit. Orkar han tjata och vara en nagel i ögat på motståndaren i byte efter byte, eller har han börjat tröttna genom att han närmar sig 40-strecket? Även om han sportsligt inte är som han en gång varit, blir han en attraktion att följa. En attraktion som höjer ligan, och som det framöver kommer att skrivas många tecken om i tidningarna. Sen om han kan hjälpa KHK till att undvika ett negativt kval återstår att se.

À Bientôt,
Andrée