Brendheden om slutspelet: ”Inte imponerad”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden om slutspelet: ”Inte imponerad”

Jag är än så länge inte imponerad över underhållningen i årets slutspel. Det mesta som diskuteras handlar om domarmisstag och spelare som förstärker olika situationer. Att ett par presskonferenser blivit ”snackisarna” är ett tecken på hur lite själva hockeyn har berört.

Luleå imponerar och jag förstår att man som Luleåsupporter börjar drömma om den ädlaste valören. Stålmännens hockey är förbannat vägvinnande och effektiv. Men är den särskilt rolig? Nja, sådär är min personliga uppfattning. Jag tror Luleå i och för sig ger blanka tusan i andras tyckande. De firar gärna guldet senare i vår utan att ha bjudit varken motståndare eller publik på särskilt underhållande ishockey.

Luleå vinner guld? Odds: 3,75


Jag gillade de känslor och förväntningar som matchserien mellan Frölunda och Malmö byggde upp. Tyvärr så var skillnaden mellan lagen alldeles för stor. Malmö var ett par nummer för litet och när inte Alsenfelt stod på huvudet, ja då var det inte ens nära. Malmö ska ändå sträcka på sig och vara otroligt nöjda med sin säsong. Att laget kommer topp sex med det spelarmaterial man har, är väldigt imponerande. Där ska tränartrojkan ha stor eloge som fått laget att prestera. För Frölunda handlar mycket om Ryan Lasch som för tillfället till och med kan trolla bort Labero. Mot Malmö fick han fritt manus. Det kommer han inte att få i semifinalen där jag tror hans trick faktiskt kan bli ganska avslöjade.

Frölunda vinner guld? Odds: 3,85


Djurgården är också i semifinal. Det blev till slut en ganska bekväm seger igår mot Skellefteå. Djurgården har faktiskt en otrolig spets och får man bara Reideborn till att storspela är man intressanta. Tillräckligt intressanta för att kunna vinna till och med. Jag fick känslan av att spelarna i Skellefteå inte ens själva trodde på det igår. Lite som att en nöjdhet vuxit fram. En nöjdhet och en vetskap om att man inte är tillräckligt bra för att kunna utmana på riktigt. Nu tror jag man kommer plocka fram den största städmaskinen som skådats norr om Stockholm. Det kommer dammsugas riktigt ordentligt i organisationen. Många spelare börjar närma sig bäst-före-datum och det behövs tänkas om i strategin kring nyförvärv. Jag tycker yngre formbara spelare med driv bör ligga högt upp på önskelistan för Skellefteå. Att värva spelartyper som Aaltonen och Olimb, kommer inte att förbättra Skellefteås framtida möjligheter att åter igen bli en stormakt inom svensk ishockey. Tänk om, tänk rätt!

Djurgården vinner guld? Odds: 3,75


Om det är brist på underhållning i många matcher är kvartsfinalen mellan Färjestad och HV71 ett undantag. Här har det varit jämna och dramatiska matcher hela vägen och i kväll sätts serien till sin spets. En sjunde avgörande match trodde inte många på inför matchserien då Färjestad var stora favoriter. I HV71 har många spelare duschat i växtnäring och höjt sig under slutspelet. Tänker på till exempel Gustafsson, Brännström, Fehervary, Lauridsen, Strömberg och Bengtsson. De spelar på en högre nivå nu och trivs med att lira slutspelshockey. I Färjestad spelar alla på ungefär samma nivå som under grundserien. Detta gör att skillnaden mellan lagen för tillfället är i princip obefintlig. Jag vet inte vad vi kan vänta oss i kväll men jag tror målvakterna bli avgörande. Jag tror faktiskt Gunnarsson tar HV71 till semifinal.


Underhållning tycker jag däremot Oskarshamn bjuder på. Har sett samtliga möten nu mot Timrå och imponeras över lagets kapacitet. Att alltid välja att spela sig ur situationer och försöka göra små instick i mitten påminner mig om Barcelonas storhetstid som fotbollslag. Spelare som Iniesta och Xavi jämförs med Lukas Pilö och Isak Pantzare. Timrå har en hel del att fundera på…

À Bientôt