Brendheden: “HV71 måste vinna ikväll”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: “HV71 måste vinna ikväll”

Det finns en hel del att sammanfatta efter en fullspäckad hockeyhelg. Vi kan väl börja med att konstatera att ikväll så är det vinna eller försvinna för HV71.

Det är inte det rent teoretiskt då HV på pappret skulle kunna vinna fyra raka. Men ni som följt HV under säsongen och sett de två inledande matcherna förstår själva hur stor den sannolikheten är. Den är i mina ögon obefintlig. Det är för visso jämna matcher mellan lagen men Brynäs har skaffat sig det lilla självförtroendet som faktiskt kan räcka för att stanna kvar i SHL. Gillar att Emil Molin fått mer förtroende och i den här typen av matchserier är det väldigt viktigt att ha spelare med känsla för klubbmärket i laget. Det finns spelare i HV71 som också har anknytning till sitt klubbmärke, tyvärr ingen som visar det bara. HV71 måste vinna ikväll.


Växjö har inte imponerat i spelet än så länge. Ändå har de 2–0 i matcher mot Färjestad. Det är däremot imponerande. I lördags krävdes det förlängning för att skilja lagen åt. Igår var det en oerhört svängig match som hade många olika skepnader. När Färjestad gick upp till 3–0-ledning tänkte i alla fall jag att, nu blir det 1–1 i matcher. Det tänkte inte Hallam som tog time-out, sa några väl valda och ett par minuter efter stod det 3–3. Sen blev det nytt underläge för Växjö som ändå lyckades både kvittera och ta ledningen i den sista perioden. Det är ett prov på fruktansvärd styrka hos seriesegrarna. Det kan hacka, det behöver inte kugga i, men ändå hittar man vägar till att vinna matcher. Måste däremot vara väldigt frustrerande för Färjestad som haft vittring två matcher i rad. Men som Ejdsell själv uttryckte det efter matcher så är det en goare känsla av att i alla fall vara med i matcherna.

Växjö tar guld? (3.75)


Med i matchen är definitivt inte Frölunda. Det har än så länge varit klasskillnad mellan Rögle och Frölunda. 2–0 i matcher till Rögles fördel och helt ärligt så har jag inte sett något som tyder på att det här ska gå att vända på för de regerande mästarna. Jag tror Frölunda fått betala lite för sitt hårda matchande på slutet och energin finns inte riktigt där. När Rögle spelar med den farten man lyckats med i de två första matcherna så har inte Frölunda hängt med. Frölunda har inte orkat med att lyfta laget tillräcklig för att pressa Rögles backar och störa Rögles uppspel. Det har slutat med att Frölunda blivit översköljda av Rögle gång efter annan. Det är som spelare riktigt jobbigt att så fort man tror man klarat första vågen kommer där en ännu värre direkt efter. Rögle spelar som i höstas när de var som bäst och då krävs det mer än en halvdan insats för att besegra skåningarna.

Rögle tar guld? (3.75)


Leksand gick på pumpen mot Örebro. Örebro är det laget som jag känner att man absolut minst kan placera in i ett något typ av fack. De har varit så svårlästa och jag kan ärligt talat säga att jag fortfarande inte vet vart laget står. Sanningen är den att de i alla fall har ett lag och spel tillräckligt för att slå ut Leksand. De har inte förlorat borta mot Leksand på sju år nu och den sviten kan de hålla i redan ikväll.


Derbyt mellan Skellefteå och Luleå blev precis så jämnt som man kunnat förutspå. I slutet på den femte perioden avgjorde Skellefteå och det kunde verkligen slutat hur som helst. Jag tror inte att man ska dra för stora växlar av Luleås svaga avslutning på serien. De kommer att matcha Skellefteå stenhårt hela vägen och det här blir en matchserie att följa. En stark gissning att den här serien går till sju matcher. Bara att skaka av lite mjölksyra och på det ikväll igen.

Håll avstånd och ta hand om varandra!

À Bientôt