Brendheden: ”Hoppas min magkänsla har fel”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Hoppas min magkänsla har fel”

Sista omgången spelad i årets SHL. Tänk att en hel säsong kan upplevas som helt meningslös. För det är den känslan jag har för tillfället.

Att som supporter och hockeyälskare nu gå i en ovisshet om ett framtida slutspel ska genomföras eller inte, är en ren katastrof. Precis som det är en ren katastrof att genomföra matcher inför tomma läktare. Ni som satt och tittade igår insåg säkert ganska snabbt att det inte direkt var särskilt spännande. Jag tror man skjuter problemet framför sig genom att flytta fram datum och korta ner antalet matcher. Tyvärr tror jag vi inte kommer att få något slutspel. Skulle ett slutspel inledas och det sedan dyker upp smittade inom något av lagen går det ändå inte att genomföra. Att sätta ett helt lag i karantän och sedan låta det andra laget spela vidare känns inte realistiskt. Det blir minst lika konstigt det där. Lite som att de lagen som är friska får spela final.

Vill spelarna asa runt inför tomma läktare och kriga om ett SM-guld? Vill spelarna vinna ett SM-guld som ska firas på ett tomt torg? Jag tror helt ärligt att de hellre skiter i det. Givetvis får sporten gå i andra hand när vi har den situation vi har. Oavsett hur bittert det än är och hur tråkigt det må vara så är det nog bara att gilla läget. Händer inget drastiskt nästa vecka är vi nog där.

Sista omgången innehöll ändå vissa spännande matcher. Skånederbyt tog Rögle ganska bekvämt hem efter att vänt 0–2-underläge till 5–2-seger. Efter att ha vunnit samtliga fyra matcher under säsongen mot ärkerivalen är nu Rögle storebror i Skåne. Måste känts extra kul för Kodie Curran att få ta emot guldhjälmen inför tomma läktare och med hitflugen familj som inte fick se matchen live. Rögle kniper tredjeplatsen och tar en CHL-plats till nästa säsong. Bästa placeringen i klubbens historia och snacka om bitterhet om det slutar där.


Spela på SHL


Färjestad och framför allt Jesper Olofsson var på målhumör i Växjö. Olofsson gör alltså fem mål i matchen. Det är inget annat än hatten av (nästan gånger två). Markus Nilsson gör en formidabel säsong och levererar återigen ett smörpass vid Färjestads 6–2-mål. Han har hela säsongen varit en fröjd att se. Det är också ett bevis på att man inte behöver vara 1,85 och väga 90 kilo för att lyckas inom ishockey. Älskar dessa lirare som gör SHL till en liga väl värd att följa.

Sebastian ”Sebbe” Karlsson fick det absolut bästa avslut för sitt Linköping. När han la in 3–1-målet i tom kasse var det så underbart. En kille som Sebbe är en typiskt genuint härlig hockeyarbetare. En kille som alltid sätter laget före sin egen prestation. En kille som alltid är positiv och som betyder så mycket mer för ett lagbygge än vad många tror. Jag har haft förmånen att spela tillsammans med Sebbe och skriver under på att det är en av de gladaste filurer som jag träffat. Dessutom en av de mest envisa och energiska jag stött på. Linköping kommer att sakna dig Sebbe!

Vi får väl se vart det här slutar och jag kan bara hoppas att min magkänsla har så fel som den bara kan ha. Det skulle innebära ett slutspel som alla spelarna och fansen förtjänar. Ett slutspel med fulla läktare och inga tomma stolar.

À Bientôt