Brendheden: ”Hockeysverige, nu kör vi!”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Hockeysverige, nu kör vi!”

I morgon är det dags att spänna fast er i sadeln för då åker vi. Ställ in er på en mental härdsmälta till att börja med. En härdsmälta vi redan i fjol fick känna på under de sista omgångarna.

Men snälla, ge inte upp! Den som väntar på något gott kommer inte att bli besviken. Ni 50 personer som lyckats få en biljett till en arena kan väl göra något kul av det. Låt kreativiteten flöda i någon form av matcharrangemang.

Det finns fantastiska förutsättningar att årets säsong ska bjuda oss supportrar på många minnesvärda ögonblick. Att få spelare som Robert Rosén och Linus Klasen ”tillbaka” i ligan ger den mörkaste av alla hålor en strimma ljus. Två spelare som lyser av självförtroende varje gång de kliver ut på isen och som bjuder på hockeypoesi vid varje puckberöring. Tack Växjö och Luleå för detta.

Joel Persson har återvänt efter en lite tveksam tid i Nordamerika. Han har tagit fram dansskorna och kommer att dansa balett på offensiva blålinjen. Att han kommer att höja Växjös powerplay med åtskilliga procentsatser råder det INGET tvivel om. Joel vinner backarnas poängliga i SHL.

Ungdomarna står och stampar och fjunet har ersatts av lite lätt skäggväxt. Lucas Raymond i Frölunda kommer att växa fram till Frölundas Mats Sundin och göra minst 20 mål i år. Han har ett målsinne som kan lukta sig till en målchans trots världens höstsnuva. Bara att mata honom med förtroende för Rönnberg och kompani.


SPELA PÅ SHL


Jag har inte följt hela HV71:s försäsong med lupp men gillar det jag sett och läst om laget. Tycker de har ett minst sagt extremt intressant lagbygge. Alexander Bergström kommer i skuggan av Lias Andersson och Anton Wedin jobba i det tysta och ösa in poäng. Han vinner den interna poängligan. Gillar verkligen den unge backen Emil Andrae som kan bli ett ordentligt utropstecken. Håll utkik!

Wroom (Joakim Nygård) ska bli kul att skåda i Färjestad. Spelaren med en utväxling som får en Ferrari att likna en Fiat Uno är på besök ett tag i alla fall. Färjestad kommer även i år att få solen att skina i Karlstad, och blir väldigt farliga. Jesse Virtanen är en back av absolut bästa SHL-klass.

Har inför den här säsongen inte gett mig på att tippa tabellen. Det har gått sådär tidigare och kan lika gärna sitta och dra längsta stickan. Däremot tror jag Luleå och HV71 spelar final. Jag tror topp 6 blir Luleå, HV71, Frölunda, Färjestad, Örebro och Skellefteå. Det är allt jag ger mig på att spekulera i.

Vi börjar direkt med fina matcher i morgon som Luleå-Färjestad och Frölunda-HV71. Det där kan väl inte bli en så mycket bättre start på årets säsong. Hockeysverige, nu kööööör vi!

À Bientôt