”Han måste komma från en annan planet”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Han måste komma från en annan planet”

Vi tackar Malmö för i år. Redhawks ska var nöjda med årets säsong och kan precis som ifjol titulera sig som ett av de fyra bästa lagen i Sverige. Att man igår åkte ut mot Växjö efter fyra raka torskar är inget att skämmas över. Det var klasskillnad. Malmö har haft en speciell säsong och för många har det varit en känslomässig berg-o-dal-bana. Malmö ska ha mycket beröm för sin professionalism och sin öppenhet kring att handskas med de tragiska händelser laget drabbats av. Det har aldrig varit locket på eller hemlighetsmakeri. Det tror jag har påverkat oss alla ännu mer och har gjort att vi istället vill bidra. Insamlingar har skett och många har registrerat sig på Tobiasregistret. Det är coolt att se hur alla i hockeysverige kan gå tillsammans och bli en enda familj, oavsett klubbmärke.

Jag tippade inför säsongen Malmö på en 5:e plats i tabellen. Det var inte helt galet. Jag tyckte Malmö värvat otroligt spännande spelare och Andy Miele var en av dem. Han var absolut inte dålig i Malmö men får ut mer av sitt spel i Växjö. Det är inte Malmös fel. Sätt in en redan bra spelare med ännu bättre spelare så är det väl klart att den ”sämre” spelaren höjer sig. Malmö har under säsongen gjort ett par nya ”fynd” i grannklubben Pantern. Både Axel Wennerborn och Tobias Ekberg plockades in under säsongen. Två killar som levererat och gjort sig förtjänta av kontrakt i SHL. Det är bra spelare men inga spelare som tar Malmö till en SM-final. Killar som Zaar och Görtz (framför allt sistnämnde) har inte levt upp till förväntningarna. Slår man ihop underpresterande spelare, tillsammans med en del skador, så är det jäkligt bra gjort av Malmö att ta sig till semifinal. En fråga jag ställer mig som jag INTE förstår. Årets stjärnskott Olle Liss har under året figurerat i samma stad men i en annan ishall. Jag har fått höra att Liss funnits med på någon av Malmös träningar, som inte imponerats av Liss. Jag vet också att man har olika tankar och erbjuder olika roller för olika spelare. Men det spelar ta mig tusan ingen roll. Den diamanten måste Malmötränarna kunnat se någonting i, tjänstefel anser jag!

Växjö är i final. Grattis Lakers. Jag kan inte nog hylla detta lag. Laget spelar så sinnessjukt stabilt och kan nu invänta sina finalmotståndare. Elias Pettersson är en spelare som måste komma från en annan planet. Han är så grym på isen och gör allt rätt. Men det slutar liksom inte där. Han har fasen i mig ett hjärta av guld också. När beskedet om Timrås avancemang delgavs Elias i fredags kunde han inte hålla emot sina känslor. Det spelade ingen roll att det var i direktsändning. Det var så mycket kärlek och känslor där att alla hjärtans dag kan slänga sig i väggen. Igår sköt han ett direktskott på en täckande Malmöspelare som fick ont. Elias kör då fram och kikar så allt ändå är ok med sin motståndare. Det är världsklass och en medmänsklighet som går rakt ut genom rutan och in en halvfet avdankad hockeyspelares hjärta.

Vilka får Växjö i finalen, Skellefteå [1.50] eller Djurgården [2.40]? 

Jonathan Dahlén och hans Timrå går också rakt in i mitt hjärta. Han väljer att stanna i Timrå trots anbud från hela SHL, många tycker han är lite korkad. Han delar på sociala medier efter 1–3 i matcher att ingen ska ge upp och att rättvisan till slut ska segra, många tycker han är lite korkad. Han skjuter upp sitt Timrå i SHL genom ett nackskott och helt plötsligt tycker ingen att han är korkad. Så mäktigt! Lider med Karlskrona och skalbaggarna som min treåring kallar dem för. Däremot var det kanske inte helt oväntat och inte heller helt orättvist. Laget har inte riktigt lyckas med att skapa ett SHL-lag. Inte spelmässigt och inte på läktaren. När man har en sjunde avgörande match på hemmaplan ska det vara lapp på luckan, inget annat. Nu får man gruppera om sig i Hockeyallsvenskan och det tror jag är nyttigt för KHK. Laget har inte fyllt ut SHL-kostymen utan får nu hoppa i arbetskläderna som krävs i Hockeyallsvenskan. Det tror jag passar Bleking laget bättre. På med blåstället, få ordning på ekonomin, och hjälps åt, så löser det sig. Där finns gott om personer med både hjärta och kunskap i klubben, använd dem!

Ikväll är det match igen i Skellefteå. Ska bli spännande och se om DIF kan hota även på bortaplan. Är en ren njutning att se de här matcherna och hoppas det fina spelet fortsätter ikväll.

Jag var i Växjö i fredags och kikade live. Jag somnade på kvällen med ett rutmönster på näthinnan. Jag vaknade sen även ur en hemsk mardröm där jag som larv i ett nät såg spindeln komma.

À Bientôt,
Andrée