Hallå, var är alla!?

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Hallå, var är alla!?

Då har startskottet ljudit och årets slutspelshockey är igång. Från och med nu behöver ingen fundera på hur tiden mellan kl. 19–22 på kvällarna ska spenderas. För er som har nöjet att kunna se live hockey så gör det! För er andra som har det svårare att va på plats är det bara att njuta hemifrån. Det goa är att det är match nästan varje kväll.

I gårdagens åttondelsfinaler blev det två bortasegrar. LHC lyckades vinna i Jönköping och Brynäs slog Luleå i Coop Norrbotten Arena. Det gör att båda två, redan imorgon har möjlighet att ta sig vidare till kvartsfinal.

Jag hade LHC på en tredje plats inför säsongen. Det var inte ens nära. Senast igår uttryckte jag i en diskussion kring SM-slutspelet med en kollega att jag inte förstår mig på LHC. Jag hörde mig själv säga att där finns kvalitet och potential i laget men det verkar liksom inte räcka. Igår kväll visade LHC precis det som jag väntat på. ”Monstret” var bra i mål. Niklas Persson, Derek Roy & Tony Mårtensson agerade rutinerat. Bibic, Lundgren & Sebastian Karlsson offrade sig hejdlöst. Sylvegård försökte göra allt för att komma in under skinnet på sina motståndare. Redan på uppvärmningen skvätte han snö på Robin Figren och stal pucken från Erik Brännström på ”fel” sida av rödlinjen. Man kan tycka vad man vill om det agerandet men jag tycker det har en viss charm. Speciellt när det är en gaddalös lirare med hipphipp-dialekt som åker runt och kör trashtalk. Det är underhållning och tillhör ett slutspel. Ska bli kul att se om Sylvegård lyckas med att peela sig tillräckligt djupt in under skinnet på sina motståndare. HV71 har nu pressen på sig och måste vinna imorgon. Statistiken talar faktiskt för att HV71 vinner. Det var nämligen ca 2 år sedan som LHC lyckades vinna på hemmaplan mot HV71. Blir det en tredje avgörande på fredag eller åker fjolårets SM-guldvinnare ut redan i åttondelen?

Om jag i ovan stycke nämner att jag inte förstår mig på LHC är det en understatement jämförelsevis mot Brynäs. Ett lag som ger en viss känsla av åksjuka i ett ständigt guppande med kraftiga dalar och höga toppar. Brynäs vinner genom att Juuso Ikonen avgör med 28 sekunder kvar. Den förlusten är tung för Luleå. Ännu tyngre är att där kommer 4 169 personer till Coop Norrbotten Arena. HALLÅ, var är alla!? Det är inte serielunk längre, det är slutspel! För dåligt tycker jag! När Växjö slog Luleå i februari med 3–1 var det första gången på drygt 4 år som smålänningarna slog Luleå på bortaplan. Det säger väl en del om hur Växjö trivs mot just Luleå. Det gör väl också det ännu mer intressant för publiken att ta sina skotrar, bilar, längdskidor och övriga fordon för att vallfärda till arenan. Att vinna åttondelsfinalen och få en möjlighet att slå ut storfavoriten Växjö i kvartsfinal, borde väl smaka mumma. För att ge sig själva den chansen krävs det till att börja med seger i Gävle imorgon.

Ikväll håller jag ett öga på tredje matchen i den allsvenska finalen där Timrå kan blir klara för att möta Karlskrona i en duell bäst av 7. Tror på en riktigt bra match ikväll där Leksand måste fokusera på rätt saker om de ska ha någon chans mot ett gediget Timråkollektiv.

À Bientôt,
Andrée