Brendheden: ”Hallå, ni förlorade med 8-0!”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Hallå, ni förlorade med 8-0!”

Frölunda kasade iväg från Vida Arena totalt blottade och förnedrade. Växjö bjöd på en danskväll som göteborgarna sällan lär glömma. Det var inte bara ett par sväng om under kvällen.

Nej, hela åtta gånger rasslade det i nätet bakom Mattson och Rubin. 8–0 till Växjö och största torsken på 20 år för Frölunda. Pinsamt, bedrövligt och frustrerande tyckte Frölundaspelarna. Ändå tyckte de att det var ett steg framåt jämfört med uddamålsförlusten i lördags mot Djurgården.

Jag fattar ingenting. Hallå, ni förlorade med 8–0! Ni har 1–19 i målskillnad på de senaste tre bortamatcherna. Det är inte serieledarmaterial. Frölunda toppar serien men är nog snart omsprungna av ett par lag. Nästa match är mot Rögle på lördag och där behöver Frölunda ta på sig sina dansskor, annars blir det jobbigt att hänga med skåningarnas steppande.

Växjö har verkligen börjat att hitta tillbaka till sin era av att vara ett av lagen att räkna med. Laget har smugit som en gädda i vassen och är nu på tredje plats.


Växjö vinner guld (8.50)


Rögle har legat med nästan hela laget nedbäddat och funderingar fanns kring lagets matchform. Det tog två perioder för Rögle att göra klart matchen. I den andra perioden var det kattens lek med råttan. HV71 spelade en stillastående, statisk och fastfrusen ishockey och gillade nog det dem såg. Det verkade i alla fall så med tanke på hur de stod och tittade på när Rögle lekte hockey. Det börjar osa utbränd gräsklipparfabrik för Rahm nu, som jag tror sitter lite halvpyrt på det. Sjätte raka hemmasegern för Rögle som är Sveriges bästa lag för tillfället.


Rögle vinner guld (6.50)


Malmö rivstartade som vanligt och gick fram till en 3–0-ledning hemma mot Linköping. Men det höll inte hela vägen. Linköping har hittat lite vägar till att börja vinna hockeymatcher och visar upp stark moral i att vända på skutan. Laget fick dessutom igång Broc Little som gör två typiska Little-mål. Att han vallar in kvitteringen via ryggen på Alsenfelt är ingen slump. Klassiskt målskyttetänk som i stället för att leta passning ser möjlighet till lite flipperspel. Klass, säger jag.Djurgården har imponerat på mig och tog igår kväll mot Leksand tredje raka segern. Framför allt är det kul att se ungdomarna som börjar växa in mer och mer i SHL-kostymen. William Eklund lirade förvisso inte igår men har varit tongivande. En stor skillnad i Djurgårdens spel den sista tiden är att målvaktsspelet har fungerat. Armalis har storspelat och vinner nu matcher åt sitt lag.


Luleå var tydligt bättre än Skellefteå. Det är tydligt att de får titulera sig som storebror just nu. Luleå kommer bli otroligt svåra att slå i december. Jag har på känn att om något lag klarar av ett hårt matchande så är det Luleå. De har bredden i truppen och Bulans träningspiska att luta sig mot.


Läser man tabellen i SHL för tillfället så blir man ju mest förvirrad. Sex matchers differens mellan vissa av lagen och ganska svårt att tyda olika signaler. Det börjar trots allt skikta sig i två olika halvor. Nuvarande lag 1–7 i tabellen kommer förmodligen vara där även när vi summerar, och lag 8–14 lika så. Det är även på väg att mynna ut i ett miniskikt mellan lag 10–14 där Leksand för tillfället befinner sig på plats 10. Men helt seriöst kanske det är smart att även lägga upp en tabell med poängsnitt per match för att få en liten fingervisning på hur det egentligen ser ut. Nu är det bara massa spekulationer. Om det laget vinner tre av sina fem hängmatcher då får de så många poäng osv. Det är inte lätt att vara statistiknörd under årets säsong.

Nu har vi gått in i december där det verkligen ska spelas matcher. Bara att hålla i hatten.

Håll avstånd.

À Bientôt