”Gäller att spela på exakt samma sätt, fast bättre”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Gäller att spela på exakt samma sätt, fast bättre”

Hoppas att påskfirandet har varit bra och att ni har hunnit med både ägg och sill i år också. En mattradition vi givetvis repeterar igen till midsommar. Jag har själv tillbringat helgen i Göteborg och hade faktiskt en liten förhoppning om att få uppleva game 7 i Scandinavium i lördags. Men de utskrivna biljetterna kunde jag i torsdags elda upp i den öppna spisen i svärföräldrarnas stuga. Malmö hade nämligen då HELT rättvist slagit ut Frölunda och avancerat till semifinal. Nu stöter man på Växjö i en matchserie jag verkligen ser fram emot.

Att medlemmar ur ”familjen” Malmö i år upplevt svårigheter är en understatement. Jag tycker mig se att spelarna verkligen vuxit tillsammans som grupp. Det finns en ”vi gör allt tillsammans”-känsla i laget som på något vis lyser upp hela auran runt samtliga spelare. Att dela glädje och sorg tillsammans är som i vilket väl fungerande förhållande som helst. Det är nyttigt och gör att man tillsammans blir ännu starkare. Malmö ska nu alltså försöka med att välta den småländska stooooorfavoriten Växjö Lakers. Ett motstånd som man väldigt överraskande besegrade i fjolårets kvartsfinal. Malmö har en del frågetecken på skadefronten. Det är inte bra och jag tror man är i behov att få tillbaka någon där, för att orka matcha seriesuveränen. I skrivande stund är det inte säkert om Gunnarsson ska fortsätta i kassen eller Alsenfelt ska göra comeback. Givetvis ett angenämt problem för Peter Andersson som i vilket fall som helt lär behöva en storspelande målvakt. Malmö har faktiskt en ärlig chans att besegra Växjö. Det gäller att spela på exakt samma sätt som mot Frölunda, fast ännu bättre. Orkar man det? Är Stefan Warg inte medverkande är det lika illa som om påskharen glömt äggen. Warg har varit den store bjässen i Malmös försvar och betyder otroligt mycket med sitt resoluta spel.

Tippa på slutspelet hos NordicBet och få en överraskning varje fredag! 

Växjö är ute efter revansch från ifjol. Då var det fiaskostämpel när laget besegrades av Malmö redan i kvartsfinalen. Lakers är storfavoriter mot vilket lag man än möter så det är ingen nyhet. Utan att imponera eller rättare sagt utan att behöva imponera, är man i semifinal. Brynäs var som en trevlig liten snitt innan förrätten ska intas nu mot Malmö. Växjö lär ju räkna final som deras huvudrätt i årets meny och ser allt annat som ett misslyckande. Jag tror Växjö kommer lägga in en högre växel nu och det lär faktiskt behövas för att vinna mot Malmö. Växjö tyckte ifjol att laget var lite ”tunt” bakåt. Det har man åtgärdat till i år genom att bland annat värva Rahimi och Welch. Framåt då? Finns där någon tyngd framåt? Nja, blir faktiskt mitt svar där. Jag ser en forwardsbesättning som fullständigt vimlar av offensiv fantasi och skicklighet. Jag tycker däremot där saknas spelartyper med lite brunkarstämpel som gärna sticker in näsan lite överallt. Spelar Malmö ett lika gediget försvarsspel som i kvartsfinalen är det otroligt tajt i deras zon. Frölundas forwards hade inte tyngden eller skickligheten att vinna kampmomenten mot Malmös backar. Det gjorde att Malmö kunde skydda sitt mål på ett bra sätt och ge sin målvakt möjligheten att spela stort. Klarar Växjös forwards av att vinna kamperna? Har de tillräcklig tyngd framåt? Och kommer deras skicklighet till slut bli övermäktig för Malmös backar? Det tillsammans med den ständiga målvaktsfrågan och powerplay ser jag som de stora och avgörande momenten i den här semifinalserien.

Ikväll startar vi semifinal ett! Kul med geografiskt nära lag så att supportrarna kan följa sina favoriter både på hemma- och bortaplan. Hoppas det blir ett riktigt tryck på läktarna.

Mitt tips blir att Växjö besegrar Malmö med 4–2 i matcher.

Att Lakers vinner matchserien med 4-2 står i 4.25

À Bientôt,
Andrée