Brendheden: ”Fördel Djurgården”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Fördel Djurgården”

Tar efter från en expert från tv-rutan. Hihihi, ikväll är det semifinalserie två som drar igång. Hihihi, kommer bli ett magiskt drag på Hovet. Hihihi, det kommer bli en grymt jämn serie mellan Djurgården & Skellefteå. 

Den här semifinalserien har jag riktigt höga förväntningar på. Det är två lag som gillar fart och fläkt i sitt spel. Djurgården känns som ett så fruktansvärt starkt kollektiv. Det är en maskin som har en otroligt hög kapacitet. Efter succén i kvartsfinalerna har man kanske orimligt höga krav på Axel Jonsson Fjällby och Davidssons, men älskar när den kedjan är på isen. Lika mycket som jag älskar att se SAIK:s förstakedja där ute. Och snart är Joakim Lindström tillbaka också från sin avstängning. Det betyder mycket för laget och då framför allt i powerplay, där kommer Lindströms närvaro bli märkbar. SAIK ligger i nuläget på 7,69 % i sin powerplaystatistik. Ni läste rätt. Laget ligger alltså under 10 % vilket är katastrof med tanke på den skickligheten som finns i laget. Har ni förresten sett den här förr? Lindström kommer åkande mot sin lagkamrat på backplats sen vrider han in i banan och snärtar iväg ett skott. När skottet kommer så står Pär Lindholm rakt i nyllet på motståndarmålvakten (som inte ser ett smack) och pucken trillar in i bortre krysset (oftast i sista nätmaskan dessutom). Lindström kör nöjd bort och firar med sina lagkamrater under ganska stela omständigheter. Är ganska säker på att Skellefteå kommer förbättra sin powerplaystatistik med Lindström tillbaka i laget, men det blir först till nästa match.

Det är alltid samma klyschor som diskuteras kring vad som ska bli avgörande mellan två så jämna lag. Men det finns faktiskt inga hemligheter:

Vilket lag har den bästa målvakten? Djurgården har haft Adam Reideborn & Joacim Eriksson i storform hela säsongen. Däremot är Joni Ortios form just nu helt otrolig och kan mycket väl bli den där vinnarmålvakten man som lag söker efter. Fördel SAIK.

Powerplay? Har varit inne på det och här ligger Djurgården på 20 % vilket är en betydligt bättre statistik än SAIK. Laget har lite fler bra powerplaybackar än SAIK, vilket spelar in. Fördel DIF.

Publiken? Båda är bra, men ingen stämning blir lika bra som på ett välfyllt Hovet. Fördel DIF.

Rutin? SAIK har fler spelare som varit med förr. En spelare som Jimmie Ericsson kommer göra allt för att störa ungdomarna i DIF. Han kommer gärna vara den gamle galne farbrorn. Det går lite snabbt för honom men det kompenserar han med rutin och smartness. Fördel SAIK.

Ikväll drar vi igång matchserien mellan DIF-SAIK. DIF har besegrat SAIK i tre av fyra matcher under grundserien. Får se om de kan fortsätta med den statistiken eller norrbottningarna bestämmer sig för annat.

Mitt tips är att Djurgården vinner med 4–2 i matcher [5.25].

Växjö vann mot Malmö. Det var en match som till slut tände till och det blev en hel del känslor. Rahimi hade bestämt sig för att visa Fredrik Händemark vem det är som bestämmer. Under hela matchen manglade han på Händemark sjyst och rejält. Tyvärr avslutade han med en feg vänsterkrok som drog ner betyget på mangleriet. Växjös Robert Rosén kom helt fel in i en situation och råkade hopparmbåga Jens Olsson rakt i ansiktet. Inte snyggt och förmodligen blir det efterföljd på den. Peter Andersson var irriterad (som vanligt). Han påbörjade dessutom direkt att diskutera vissa händelser på isen som involverar domarteamet (som vanligt).  Växjö vann matchen (som vanligt). Så det mesta den här måndagskvällen var alltså, som vanligt. Ny match på onsdag i Malmö.

Igår fick vi se ett krigande Timrå ta matchserien tillbaka till Medelpad för match sex på onsdag. Kul för den matchserien som nu faktiskt går mot en sjunde avgörande match.

À Bientôt,
Andrée