Brendheden: ”Ett lag att ta på allvar”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Ett lag att ta på allvar”

I lördags fick HV71 nog den sista sparken där den kändes som mest. Det var nämligen då man tappade sin ledning i slutminuten mot Brynäs borta. En seger hade gett en liten strimma av hopp i att undvika negativt kval för Hv71. Att sedan Brynäs även avgjorde i förlängningen kännetecknar också ett lag i motvind.

Jag tyckte inte HV71 var bra i den matchen men med lite tur i studsarna och med ett powerplaymål så var man ändå nära. Det var man däremot inte igår mot Leksand på hemmaplan. Efter att rasat ihop rejält i den sista perioden blev det till slut 0–6. Det var inte längre en pyspunka utan nu smällde det till rejält. Nu handlar det om att ringa bärgaren, och det snabbt. Det är egentligen skit samma att det blev 0–6 igår, även om det var pinsamt. Det kan till och med vara skönt för spelarna att sluta behöva gripa efter halmstrån, och i stället börja tänka på ny skörd. Det är betydligt viktigare matcher som komma skall i början på april. Mentalt får man låta all bedrövelse rinna av och fokusera om. Spelet måste stämma och det går inte att uppträda som igår.

Tittar man på målen som Leksand gjorde igår så är det inte särskilt konstigt att HV71 har nio raka förluster. Det är endast alibi allting. Spelarna backcheckar på hälarna och åker inte hela vägen. Det stirras på pucken alldeles för mycket och motståndare bakom ryggen glöms helt bort. Det gör också att det hela tiden upplevs som att motståndarna får så kallade ”enkla” mål. Det är i mitt tycke en taskig bortförklaring. Ska HV71 hålla sig kvar i SHL kan det inte se ut som nu. Det är två veckor kvar nu tills allvaret börjar för HV.


Spela på SHL


Malmö var sugna på att slå sitt SHL-rekord på antalet raka segrar i måndags mot Oskarshamn. Så blev det inte. Oskarshamn lyckades sno ett halmstrå ur fågelboet. Sen kvittering och sedan avgjorde man i förlängningen. Det var sann glädje i Oskarshamnsbåset där både Filander och Tjärnqvist jublade i kapp. Det gav nog en rejäl boost detta för Oskarshamn. Vinner man mot HV71 hemma så kan man faktiskt ha satt sig i ett intressant läge inför avslutningen.

Imorgon ska jag ner och se Rögle-Leksand på plats. Jag är väldigt nyfiken på att se Leksand live faktiskt. Leksand är stekheta nu och det är inte bara deras superstars som levererar. Ritola spelar på en nivå som det var väldigt längesedan man såg honom prestera på. Gunnarsson är som en raket och stänkte in två mål igår. Det tillsammans med ett stenhårt arbete på samtliga spelare och en Juvonen som är stabil, så är Leksand ett lag att ta på allvar. Hellkvist har verkligen lyckats med allt kring detta lagbygge.

Älskar förresten när det gäller något. Igår skulle avgörandet ske mellan Väsby och Kristianstad. Femte avgörande och sudden. Snacka om mycket på spel och bara ett förspel till huvudakten som väntar för de kvalande SHL-lagen. Grattis Kristianstad IK till segern!

Håll avstånd och ta hand om varandra

À Bientôt