Brendheden: ”Ett av lagen som imponerat mest”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Ett av lagen som imponerat mest”

Det är ganska många lag som bokat in sig i olika sviter på det välfyllda SHL-hotellet. Djurgården har bokat in sig på ett av rummen. Laget har nu vunnit åtta raka matcher på Hovet. Djurgården hade jag inte mycket tro på inför säsongen då laget på pappret så lite tunt ut. Men så här långt in i säsongen är det ett av lagen som imponerat mest på mig.

Deras förmåga att få ihop ungdomlig entusiasm tillsammans med rutin är imponerande. Jag anser att tränartrion Ohlsson, Bemström och Håkanson passar den här typen av trupp väldigt bra. Robban har lugnet och ramverket. Bemström och Håkansson har själva spelat på högsta nivå och vet vad som krävs för att som ung kille lyckas i SHL. Där tror jag det är mycket vunnet för att utveckla de yngre killarna. Det ska ändå tilläggas att Djurgården är sämst i ligan i powerplay så det finns en väldig uppsida där. Jag tror en kille som Rhett Rakhshani kommer bidra med väldigt mycket och då även som ett vapen i ett powerplay.

På senaste tiden har jag hyllat Armalis som varit en demon i kassen. I tisdags mot Frölunda stod Svedberg och för att konkurrera med demonen fick han också dra på sig sin superhjältedräkt. Han gjorde ett flertal fenomenala saves och visade att han inte gett upp kampen om förstaspaden. 5–1 mot Frölunda och Djurgården kan fira jul i sviten.


I grannsviten är det en helt annan stämning. Där har Oskarshamn nu befunnit sig i tio omgångar. Laget som var så framgångsrikt i början verkar nu vara inlåsta på rummet men med sin spelidé borttappad på spaavdelningen. I tisdags såg det inte alls bra ut. I kväll ska man försöka bryta trenden mot Luleå på bortaplan.

Finns det signaler som tyder på trendbrott då? Kanske att man i tisdags mot Linköping lyckades hitta sitt fina powerplayspel igen. Det kan betyda något. Men för tillfället är det för mycket öppna landskap bakåt och ett målvaktsspel som ger en extrem osäkerhet i laget. En målvakt som släpper in tre mål på fem skott, det är inte bra. Oskarshamn spelar nu tre matcher innan sin julskinka och det är läge att bryta sig ut ur sviten nu och bege sig till gymmet för att börja hitta rätt igen. Tillbaka till att vara underdogs och att vinna matcher på att jobba hårdare än sina motståndare.


Missa inte senaste SHL-podden


Ett lag som firat i sviten ganska länge, men som i tisdags fick lämna in nyckeln i repan är Rögle. Efter en jättehemmasvit så lyckades Färjestad i tisdags bryta den, och vinna på straffar i Ängelholm. Färjestad var riktigt bra och stängde ner Rögles offensiva spets på ett smart sett.

I kväll är det Skånederby i Ängelholm. Det är vid sådana matcher man saknar publiken allra mest. Rögle ställs mot ett Malmö som faktiskt också har en lite mindre svit för tillfället. Efter 2–1-segern mot HV hemma i tisdags har laget vunnit tre raka matcher.

Faktum är att det är ett ganska bra läge för Malmö att åka upp till Ängelholm och knäppa Rögle på näsan. Ett Rögle som gärna titulerar sig som bäst i Skåne och som är uppskrivet i hela Sverige. Gillar Joe Veleno i Malmö som jag även tyckt sett intressant ut under Malmös sämre matcher. Han har ett fint driv i åkningen och bra skott. Nu har han hängt två matcher i rad och är en spelare som Rögle bör ha lite extra koll på i kväll. Malmö är säkerligen sugna på att få fira jul i sviten efter att tillbringat större delen av säsongen nere i källaren.

Rögle vinner grundserien (2.25)


Nu lämnar jag hotellet och passerar på vägen ut ordningsvakten som vinkar glatt. Efter Joel Lundqvist lilla puff på domaren tyckte jag han var tillräckligt kvalificerad för den arbetsuppgiften. Joel ska stå där några omgångar då det tydligen blivit något fel i systemet hos disciplinnämnden. Brukar alltid avsluta med att säga till honom att ”nu bestämmer du inte längre Joel” och blinka gott.

Håll avstånd!

À Bientôt