Brendheden: ”Det ser väldigt uppgivet ut”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Det ser väldigt uppgivet ut”

Brynäs har förlorat 9 av de senaste 10 matcherna och är inte alls i harmoni. Rutinerade herrar som Bertilsson, Andersén och Berglund påminner mer om utedass med medar på, än hockeyspelare. Det är spelare som inte direkt kännetecknar hög fart i vanliga fall, men det är ta mig tusan riktigt segt för tillfället.

Jag tycker också det ser väldigt uppgivet ut på de flesta skallar i laget. En lagkapten som Anton Rödin kan inte köra omkring och tycka synd om sig själv. Det är en spelare som han som måste visa vägen och inte hänga med huvudet i bås eller på isen. Är Peter Andersson en tränare som kan få detta sargade Brynäs att hitta rätt? Jag vet inte hur Peter är i omklädningsrummet mot sina spelare, men jag får en känsla av att han inte drar en vist i onödan.

Det är läge för att samla ihop dina mannar nu Andersson, för det ser inte bra ut. Gårdagens motståndare Leksand har tvärtom mot Brynäs, ledande spelare som presterar. Den fruktade förstakedjan avgjorde matchen och det räckte. Skönt för Leksand att studsa tillbaka direkt efter den bleka insatsen mot Djurgården senast.


Spela på SHL


Jag skrev upp Rögle som Sveriges bästa lag så sent som för två dagar sedan. Då åker man på torsk mot Linköping direkt. Det är inte så att Rögle är dåliga, men jag tyckte mig se betydligt mer slarv än vanligt. Det är inte ovanligt att match två efter ett uppehåll eller sjukdomsbild är den svåraste. Första matchen går lagen på energi för att sedan se verkligheten hinna ikapp till match två. Linköping är bättre och vinner rättvist.

Tredje raka segern för LHC nu som jag tycker höjt sig rejält i spelet. Då framför allt i defensiven där det ser betydligt mer organiserat och tydligt ut. Det tillsammans med bra målvaktsspel av Niklas Lundström gav laget segern igår. Sen är det ju lika viktigt som att mask på kroken vid metfiske, att Broc Little fortsätter att göra mål.


Missa inte veckans SHL-podden


Luleå vinner över Malmö hemma. Inte alls oväntat. Malmö gav inte upp, utan gav faktiskt Luleå en riktig match. Det är i alla fall ett tecken på att det finns karaktär hos rödhökarna. Händemark har jag alltid gillat väldigt mycket då hans hockeyegenskaper tilltalar mig. Skillad, men ändå en hårt arbetande forward som alltid sätter laget först. Han har haft det otroligt tung den här säsongen och har inte alls gått att känna igen. Igår gjorde han mål och det kan kanske kan få igång honom.

Han får fokusera på det och inte på att han tappade puck på offensiva blå, vilket föranledde Luleås 4–2 mål. Det ska man alltid undvika, speciellt mot Luleå borta och med cirka 50 sekunder kvar på en period. Tror dock han kan växa mer av målet än vad juniormisstaget påverkar honom.


Niclas Rahm är nog den som ändå måste var mest nöjd med gårdagens omgång. HV71 var bedrövliga sist mot Rögle och snacka om att det var en viktig islossning i Jönköping igår kväll. Det mesta gick faktiskt vägen. Inte bara en femetta mot Djurgården. Linus Sandin gjorde två mål och en läcker framspelning. Den hoppsa-hoppande skridskoåkaren har varit topsablek tidigare och det var på tiden han levererade. Spelare som Eric Martinsson, Anton Wedin och Simon Önerud gjorde alla mål. Det kunde ta mig tusan inte bi bättre för HV. Kan detta få lite arbetsro för Rahm? Blir intressant att se hur det går mot Oskarshamn imorgon.

Färjestad slog Skellefteå med 4–3 efter straffar. Gillar att Oscar Möller kommit igång. Det är lite extra kul när de rutinerade profilerna presterar och bevisar att de faktiskt håller.

Håll avstånd,

 Bientot