”Malmö imponerar på mig”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Malmö imponerar på mig”

I söndags befann jag mig i Malmö och såg kvartsfinalmatch fyra mellan Malmö-Frölunda. Jag vet inte vad det är men jag blir aldrig riktigt imponerad av atmosfären där. Arenan är för stor och för ”icke plåtig”. Nu tänker väl alla Malmöfans att bara för att jag är en före detta Rögle spelare så måste jag säga så. Nej, så är det inte. Även om du hade maxat ishallen med vilda fans går det aldrig att jämföra med arenor som t ex Hovet eller Kinnarps Arena. Malmös fans gör sitt absolut bästa för att skapa atmosfär men måste kännas som att sjunga en hejarramsa rakt ut i skogen.

Matchen var lik den som spelades i fredags med skillnaden att Malmö inte tappade sin ledning denna gång. Den här kvartsfinalen är just nu helt oviss. Malmö har ett visst momentum men Frölunda är konstant farliga. Malmö fick en magnifik start på matchen i söndags där man pangade in två snabba mål i powerplay. Nils Andersson har börjat skjuta in sig och bombade i söndags in 2–0 målet. Där har Malmö sitt absolut bästa vapen i powerplay. Hade jag varit Frölunda hade jag tagit bort möjligheten för Nils att skjuta ikväll och i stället låtit andra få ta avslut.

Peter Andersson har ansett att domarna gett Frölunda fördel i sin bedömning. I söndags var det ljusare toner från Andersson, för Malmö hade ju trots allt fyra powerplay i matchen. Andersson var istället mer kritisk till Max Friberg som satsade fullt ut i en situation och brakade in i Gunnarsson. Jag ser det faktiskt som att han får bra hjälp av Malmöspelarna att hamna där. Andersson kallade sedan även Friberg för Fröberg i intervjun efter matchen. Jag vet inte hur bra koll Andersson har på namn men tror den ”felsägningen” är medveten. Att snacka om spelare och sen typ inte veta vilka de är en beprövad variant. Ett tecken på att få omvärlden att inse hur lite man bryr sig om den andre. Jag har varit med om den psykologin många gånger. ”Grabbar ta nu den där nr 27 lite extra, vad han nu heter”. Precis som inte tränaren har full koll på det.

Malmö imponerar på mig och har fått lite av samma tyngd i spelet som i fjol. I år är det spelare som Händermark, Rosdahl, Warg och Alvarez som visar vägen. Alsenfelt är just nu borta, och istället kliver Gunnarsson in och spelar stort målvaktsspel. Förra matchen var han helt lysande och avgörande för Malmös seger. Fortsätter Malmö att leverera i sitt powerplay och undviker att backa hem vid ledning, kan det mycket väl bli bortaseger ikväll.

För Roger Rönnberg så gäller det att han får upp disciplinen hos sina spelare. Det går inte att ta onödiga utvisningar när Malmö börjat leverera i powerplay. Jag tycker där är spelare man kan kräva mycket mer av. Hjalmarsson, Westerholmarna, Almquist och Mursak är spelare som måste höja sig. Sistnämnde är fortfarande mållös i slutspelet. Om Lasch saknas ikväll också (osäkert när det här skrivs) måste Mursak ta mer ansvar och faktiskt börja att producera, nu!

 

Odds att avancera till semifinal: Frölunda [1.50] – Malmö [2.40]


Övriga noteringar sedan sist:

KHK vann den otroligt viktiga första matchen hemma mot Timrå. Trots lång vila sedan senaste match och ett Timrå med gott självförtroende, så vann man. Starkt och viktigt! Timrå har möjlighet till revansch ikväll.

Daladerbyt gav en helt annan utgång än den jag förutspådde. Efter att sett Leksands samtliga matcher mot Timrå & Oskarshamn kan jag inte direkt påstå att jag var imponerad. Men, det gäller att vinna rätt matcher och Leksand har nu 1–0 i matcher mot rivalen. Ny match imorgon.

Färjestad fokuserade på rätt saker (inte på domaren) och lyckades vinna senast Skellefteå. Starkt gjort. Nu vinner de även hemma i kväll tror jag. Så är det helt plötsligt liv i matchen igen.

Både Djurgården och Växjö blir semifinalklara igår. Djurgården-Linköping var en fantastisk match som avgjordes med drygt 3 sekunder kvar. Marcus Högströms skott gick via Niklas ”Pajen” Perssons klubba in i mål. Det var ett nattsvart avslut på Persson otroligt fina SHL-karriär. En karriär som var värd ett finare farväl. Tack Niklas för alla goa hockeyögonblick!

Mina kids gillade verkligen Hawkan (Malmös grymma maskot).

À Bientôt,
Andrée